16.4.09

Tre garnlangere i Paris

Jeg var ikke i Paris for å se etter garn. Når sant skal sies var jeg i Paris for å slippe garn (Berlin-rapporten ligger her); jeg var på kjærestetur med mannen min. Jeg fikk lest Haruki Murakamis Kafka på stranda for andre gang (takk til Tora for inspirasjon ♡). Og jeg rakk også å strikke et par sokker, for som alle vet: Reising, køing og solslikking tar tid.

Sokkene heter Summer Slidings og mønsteret kan kjøpes her. Jeg har strikka dem garnet Wollmeise Twin 80/20, i fargen Frosch.

Og så stakk jeg likevel nesa innom tre garnbutikker. Bedre enn det er jeg ikke ;) Det var tre butikker som alle lå i gangavstand fra Notre Dame, Paris' offisielle senter.
Le Comptoir var halveis opp på vei opp til Montematre, og var bare hygge og kos og et godt møte med det franske. Det var like mye en broderi- og knappebutikk, som garnbutikk, men det var en god blanding av noe standard Rowan/Debbie Bliss/Noro/Malabrigo, og en del fransk garn som i hvert fall ikke jeg kjenner til. Jeg kjøpte blant annet noe fransk umerka worsted (hva heter det på norsk?) garn og la til noen Knit Picks-pinner til grunnutstyret mitt.

Mercerie lå halvveis i retning mot Invalide-domen, i stormagasinet La Bon Marche. Også de hadde mye broderi, knapper og stoff ved siden av et veldig godt utvalg av kjente garnmerker. I tillegg hadde de noen små garnperler, som 100% Alpaga des Andes. Og jeg som ikke liker alpakka engang klarte ikke å stå imot det bløteste, vakreste garnet jeg har kjent på lenge!


Garnbutikken alle snakker om og som ingen får lov til å gå glipp av hvis de er interessert i garn og er i Paris, ligger rett bak Las Halles, og heter La Droguerie. Igjen, enda en butikk som besto av knapper, perler og broderi ved siden av garn, og jeg ble så satt ut av dårlig service ("fransk arroganse") at jeg snudde etter fem minutter. Ingen ting for meg med andre ord, men ikke la det stoppe deg, deres eget hjemmefargede garn er legendarisk. Visstnok :)

Her er forresten en lenke til et godt blogginnlegg om garnbutikker i Paris hvis du er interessert i flere anbefaling.

Lovers holyday with my husband didn't stop me completely from knitting a pair of socks and visiting three yarn shops in Paris.

11 kommentarer:

 1. du store min så flotte disse var da....skikkelig fint mønster..:) morsomt å se innom på alt dette flott du skaper..:)

  SvarSlett
 2. Du er komplett "gal" på en fin måte. Jeg drakk bare vin og koste meg i Paris jeg :-)

  SvarSlett
 3. Fint å høre at dere hadde en koselig kjærestetur til Paris(ikke akkurat stedet jeg forbinder med strand...)at du fikk besøkt noen garn/kanppe butikker setter vel en ekstra spiss på turen, på tross av litt fransk aroganse(velkjent)

  De grønne sokkene er skjønne..., både fargen og mønsteret...

  Ønsker deg en fortsatt fin dag!

  SvarSlett
 4. Tusen takk for Paris-tips, det er mulig det blir en tur snart. Riktignok med barn på slep, men de får holde ut noen garnbutikker.

  SvarSlett
 5. Herlig sokker i syrlige gul- og grønntoner. Bare ikke sokkene blir sure ;-)

  SvarSlett
 6. Takk for hyggelige kommentarer om mine ennå-ikke sure sokker :)
  Synnøve Olava, de har strand i Paris ;)

  SvarSlett
 7. Nydelige sokker! Du må ha mange par nå....?!

  SvarSlett
 8. Garnlykke, eh ... ja ;) Og nei. Før jul hadde jeg med meg en kurv med blant annet sokker på jobben, og der fikk folk velge seg én ting. For eksempel et par sokker (selv om jeg hadde mer votter i kurven min før jul. Sånn blir det ikke i år ...)

  SvarSlett
 9. Det er da noen fantastiske sokker, både fargen og mønsteret er helt nydelige. Men har du hjerte til å stikke disse sokkene ned i en (sur) sko?? Jeg tror jeg heller ville hengt dem på veggen eller noe sånt:)

  SvarSlett
 10. Du hadde mye fint her, og det hørtes spennende ut med garnkjøp i Paris. Ja, ikke samme service overalt, synd. Ha ei fin helg, jeg stikker sikkert innom igjen;)

  SvarSlett
 11. Det var flotte sokker, kjempe flott farge. Hørtes deilig ut med en tur til Paris, drømmer mæ vekk...

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...