18.4.09

Norsk uavhengig garnfarger

Som alle som leser denne bloggen regelmessig vet, så er jeg hva som på pent kalles garngris. Jeg er nesten ikke i stand til å handle klær eller vesker eller sko eller annet damestash (til mannens store fortvilelse ;p), men én ting er jeg veldig god på, og det er garn.

Wollmeise, Sanguine Gryphon (= Bugga), Posh Yarn, Three Irish Girls, Numma Numma, Sundara, Hazel Knits, Madelinetosh ... og lignende garn jeg har prata om tidligere er eksempler på uavhengige garnfargere, oftest én dame. Og eksempler på utenlandske fargere.

Men det fins en norsk også. Den eneste norske jeg kjenner.


Det er Heidi Kim som står bak nettbutikken HK Spindles & Fiber i Bergen. Jeg har tidligere kjøpt angoragarn av henne fra en messe på Osterøy, og nå sokkegarn per post.
Det blå er ren ull fra Bluefaced Leicester, der 100 gram er 400 m, og det gule er en blanding av det samme dyret med 25 % nylon.
Garnet er supertynt, og fargene veldig intense. Og det blir spennende å prøve det ut i et par sokker.

Kanskje en av de nye sokkene til Cookie A. :D


NB: Selv om jeg er en garngris ser ikke mitt garnlager sånn ut, altså ;D

11 kommentarer:

 1. Når du sa at garnlageret ditt ikke så "slik" ut, kom jeg til å tenke på bildet i denne profilen på ravelry
  http://www.ravelry.com/people/ktb38

  Det er litt av ett lager. Jeg har en sånn haug, bare betydlig mindre, oppå en kommode :)

  SvarSlett
 2. He, he, jeg skjønner hvor lite gal jeg er når jeg ser sånne bilder :D) Det der må være en garnpurke, det!

  SvarSlett
 3. Så spennende garn du skal prøve ut!
  Jeg trodde bildet var hentet fra lageret i en butikk :o)

  SvarSlett
 4. Så flott garnet var:-) Og da jeg klikket meg inn for å se garnlageret ditt så datt haka noen etasjer!!! Holy!!! sier jeg bare, når man trenger en gardintrapp for å komme til garnet sitt da har man MØE!! :-)

  SvarSlett
 5. Heisan.

  Skal bli spennende å høre hva du synes om å strikke med BFl garnet mitt ;o) Blir veldig glad for alle typer feedback, spesielt fra en garnkjenner som deg ;o)

  SvarSlett
 6. Garngris, det var jo et artig tilnavn!! Takk for tipset om garn fra Heidi Kim. Jeg har mailet henne, og skal prøve garnet.

  SvarSlett
 7. Den blå var intenst flott! Gleder meg til å se hva slags ideer du har til det.

  SvarSlett
 8. Lenge siden jeg har besøkt bloggen din nå, men det må jeg gjøre oftere skjønner jeg! Så mye inspirasjon og tips til lekre garntyper!
  Paristuren så hyggelig ut og sokkene ble fine!

  SvarSlett
 9. Underbart ord, garngris! Får nästan lust att byta användarnamn på Ravelry. Jag brukar helt enkelt säga att jag samlar på garn. Det ursäktar ju nästan vilka inköp som helst (åtminstone för mig själv, och det är ju det som räknas), men det låter ju väldigt tråkigt i jämförelse. Nöff nöff från Sverige!

  SvarSlett
 10. Om du er en garngris, så er du iallefall ikke en ganske alminnelig garngris. Du er vel heller typen som leter fram trøflene, eller sagt på en annen måte, de virkelige godbitene i garnverdenen :-)

  SvarSlett
 11. Nydelig garn, - skal sjekke det ut, men må vente til æ har redusert stæsjet litt. (PS.Gratulerer m dagen ;o))

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...