12.4.09

Vandrehistorie og køstrikking

Noen fortalte meg nylig at man ble frabedt om å strikke offentlig under 2. verdenskrig fordi det kunne røpe ens nasjonalitet. Jeg glemte å spørre hvorfor det var farlig å avsløre sin nasjonalitet, men jeg kan spekulere i at det kanskje ikke var lurt å vise offentlig at man var britisk i Paris, for eksempel.
Denne damen (bildet under) satt og strikket på metroen i Paris da vi var der i påsken. Hun så kinesisk ut, men strikket britisk. Strikka britisk? Ja, hun kasta garnet over pinnene.
Så kanskje hun var født og oppvokst i ... Hong Kong?

Jeg strikket også i Paris, men jeg strikka kontinentalt så ingen kunne ta meg for annet enn ... vel, en europeisk turist ;)

Jeg har aldri vært i en by med så mye køer før. Og jeg som hater køer. Det syns ikke på bildet over, men det var bare minutter unna en desperat handling på dette tidspunktet. Vi sto i kø på Varsailles, og vi sto der omtrent en times tid. Dette var køen til billettene. Etterpå var det kø til å få sjekket bager. Og så var det kø til inngangen på slottet. Jeg hater Varsailles, med eller uten strikketøy!
Og bare for å ha sagt det også: Jeg strikka også i køen til Muse D'Orsay, til Louvre, til Pompidou-senteret, men ikke til Fontainebleau-slottet. Der strikka jeg derimot på toget til og fra ...

Paris is queing. That is Paris. Queus and queus and queus. Good I had my knitting with me.

13 kommentarer:

 1. Det er heldigvis ikke kø uti de flotte hageanleggene til Versailles!

  Og godt vi er strikkere, jeg lurer på hva ellers jeg hadde fiklet med i køer? Kjederøyking, lommetyveri, spikking?

  SvarSlett
 2. Ja, dét glemte jeg å fortelle. Da vi så ... kø ... ut til hageanlegget også, gikk vi og stilte oss i iskø og dro hjem til Paris ;D)

  SvarSlett
 3. så egentlig har du brukt ferien i Paris til å stå i kø :)

  kontinental strikking, er det tysk det? syns Zimmerman snakket om det i en av bøkene sine amerikanerne som engelske holder jo på med denne tidkrevende hive over tråden....

  SvarSlett
 4. Summa summarum, ja, Mammadragen. Kanskje det er mindre kø i Paris andre uka av januar, hva vet jeg, men jeg følte at alle de 27 millionene som kommer på besøk der årlig var der samtidig som oss. Jeg har aldri opplevd maken, noe annet sted, noen gang.
  Slå meg i hodet hvis jeg begynner å fable om å reise dit igjen!

  SvarSlett
 5. Du må gjøre som oss - leie en mann til å stå i køene for deg. Vi sto nemlig ikke i en eneste kø selv :-)

  SvarSlett
 6. Noterer meg at strikketøy skal være med neste gang jeg regner med å måtte stå i kø :)

  SvarSlett
 7. Anonym13.4.09

  Et herlig bilde med strikkeveske og strikketøy ! :) Sånn skal det være.
  Hilsen FlittigeLise

  SvarSlett
 8. Jeg har vært i Paris en gang, og det frister ikke til gjentakelse. Etter min mening er Paris skikkelig oppskrytt!


  Ellers er jeg helt enig. Man kan si hva man vil, bare man er saklig og sier ting på en ordentlig måte. Men noen ganger er man ikke den sterkeste i settingen, og motparten kan bruke mindre pene metoder tilbake. Den sjansen tok jeg,da det viktigste for meg ble å si i fra. Enkelte er ikke ferdige med å slå seg på brystet ennå har jeg hørt, men det gjør meg ikke noe. Jeg ser positivt på det -- jeg har jo rett ut blitt kjendis i det siste og opplever massevis av hyggelige mennesker :-)

  SvarSlett
 9. Jeg har faktisk vært i Paris andre uka i januar, og kan melde at det faktisk ikke var en eneste kø å se. Derimot var det søtten fuktige kuldegrader, og vi holdt på å fryse i hjel. Riktignok var det noen år siden, men likevel. Så jeg velger meg april, tross alt!

  SvarSlett
 10. Annepålandet, he, he, pest og kolera, ja.
  Irene, enig i begge deler :)

  Men nå MÅ jeg slutte å klage. Det har vært noen skikkelige klagetråder i det siste. På tide å gjøre ferdig noen UFO'er og heller komme å slå meg på brystet.
  Host, host.

  SvarSlett
 11. Apropos køer og elendighet: det er ikke lov å strikke i London Eye , svære oppslag ved ombordstigning.

  SvarSlett
 12. Fru Storlien, interessant! Kanskje sikkerheten er dårligere enn på transatlantiske flyvninger, og dette er glippen der lyset kommer inn?

  SvarSlett
 13. Great story! Once I was sitting on a train between Salzburg and Munich, knitting of course, and the woman sitting with me told me I was "doing it wrong" and then taught me how to knit continental. I've knitted continental ever since. I did hear a story once about a spy who was discovered because he held his fork wrong. Now my knitting espionage will be safe!

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...