23.2.08

Pinnegurivott i Supernøttgarn ll

Som tidligere nevnt har jeg fått et hjemmespunnet garn av Supernøtt som jeg lagde votter til meg selv i.

Mens jeg strikka vottene mine tenkte jeg at dette garnet egentlig er perfekt til sånne selbuvotter som mange amerikanere strikker, med en hovedfarge og en kontrastfarge som er flerfarget. Da jeg var ferdig med dem hadde jeg fortsatt 32 gram igjen av Supernøttsgarn. Som sagt så gjort.

Jeg gikk til innkjøp av et nøste Vamsegarn fra Rauma som matcher Supernøtts garn i tykkelse, og fant en strikkeoppskrift for barn i alderen 5 år. Men siden garnet er litt tykt og pinnene likeså (4 mm) ble de 39 oppleggsmaskene til en stor herrevott i stedet :)
Men votten ble så fine som jeg hadde tenkt den skulle bli, så jeg er kjempefornøyd med resultatet likevel. Hva syns du, Supernøtt? Ikke så veldig nyskapende kanskje, men fargene i garnet kommer veldig godt fram, syns du ikke?

Selbu mittens in yarn from Super Nut

I had some yarn left after my mittens in the homespun yarn from Super Nut which I thought was perfect for mittens like many North-American knit: Selbu in one main color and the contrast color in a multicolor yarn.
I bought 50 grams of Vamsegarn from Rauma, and found a pattern for a Selbu mitten fit for a 5 year old. But the 39 stitches I cast on 4 mm needles became a large mans hand. Anyway, I still like the result, and will try something like this another time.

10 kommentarer:

 1. Underbara vantar!

  Min dotter blev förälskad i dessa....... sitter och snurrar runt på din blogg för att se om jag hittar en länk till mönstret men tvingas ge upp!
  Har du en länk att delge så blir jag superglad eftersom det innebär att jag vid tillfälle kan sticka henne ett par i färger som hon vill ha.

  SvarSlett
 2. Anonym23.2.08

  Flotte votter igjen. Supernøtt garnet er jo nyydelig.

  SvarSlett
 3. boy, after the small needles for the other mittens you've done 4mm must have seemed to be like knitting with sticks!

  SvarSlett
 4. Ååå, vad fina! Du är ju jätteduktig.

  SvarSlett
 5. Jeg er vel i prinsippet programforpliktet til å like alt som blir lagd av mitt garn ;-) Jeg syntes de ble virkelig fine, helt genialt med en ensfarget bakgrunn mot det flerefargede hjemmespunnede. Jeg må nok lære meg å strikke med flere farger :-D

  SvarSlett
 6. Anonym24.2.08

  Vad härliga vantar!

  SvarSlett
 7. Anonym24.2.08

  Deilige!

  SvarSlett
 8. Ingalill, de er fra et hefte med selbustrikk. Jeg tar kontakt med deg ;)
  Takk alle for hyggelige kommentarer :D
  Supernøtt, programforpliktet? Det høres da defensivt ut. Ja, ja, vi får ta det på kammerset i stedet ;)

  SvarSlett
 9. skikkelig fin farge. :) morsomt med mønster i flerfarget garn.

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...