27.8.07

Alpakka ikke for sokker? Alpakka er perfekt!

I dette innlegget skrev jeg at alpakka ikke passet meg som sokkegarn. Men av alle sokker jeg eier så var det akkurat disse som fulgte meg på fjellvandring i Skottland, som tykke sokker i fjellstøvlene.
Det er mye man som vandrer går og funderer på, mil etter mil. Og ett av punktene var: Skal jeg ta patent på hjemmestrikkede alpakkasokker som perfekte sokker i fjellstøvler? Jeg opplevde nemlig at jeg som alltid får sår, oppsprukken hud som trenger smøring om kvelden og ofte også ekstrahud i Compeed. Men ikke denne gangen. Enda vi vandra i 10 dager! Og jeg tror det er alpakkaen som gjorde utslaget.
... men de tover seg. Bortsett fra estetikken så tover de seg og blir nesten til filt på føttene.

Tar jeg patent på denne opplysningen? Tar jeg betalt for dette? Å nei, værsågod, felles vandrer, både i livet og på landeveien: Velbekomme :D
Er det forresten andre som har hatt samme opplevelse?

7 kommentarer:

 1. Anonym27.8.07

  Hm...., kan bare tenke meg hvor nydelig alpakka føles som sokker, så flott at du ikke trengte "ekstrahud på turen denne gangen:-):-)

  SvarSlett
 2. Anonym27.8.07

  Endelig er du tilbake! Har savna deg, ser du.. ;)
  Skal merke meg det med alpakkasokkane, jammen godt du ikkje tok patent.. ;)
  Det var synd det ikkje vart meir garn på deg, og at det ikkje vart noko giftemål.. men sjansen byr seg vel att seinare til begge deler?(det var meint som trøst, det her.. håper eg ikkje tråkker i salaten i stedet..)
  Kjem innom seinare, håper på nokre fine landskapsbilder fra Skottland? :D

  SvarSlett
 3. Fint du ikke tar patent, dette skal jeg prøve! Min sambo får alltid gnagsår, så gjett hva han får til jul;sokker i Alpakka kanskje? Høres ut som en spennende tur selv uten garnkjøp. Legg ut noen bilder da - har fryktelig lyst til å se naturen! Ha en fin dag!

  SvarSlett
 4. Velkommen tilbake! Jeg leste akkurat noe om at flere og flere handler på internet, så det blir vanskeligere å drive garnbutikk. Kanskje det er noe av forklaringen? Ikke vet jeg, men det er trist å ikke kunne gå i en butikk og kjenne på alle herlighetene. Sokker i alpakka høres deilig ut :-)

  SvarSlett
 5. Anonym30.8.07

  Å, de høres deilige ut. det er jo fint å dele erfaringer med andre.
  jeg har forelsket meg i det Islandske plategarnet platu Loopi, som jeg strikker store sokker av (med enkel tråd) tover til riktig strs, og vips har man varme, MEN lette sokker som går i enhver form for sko.
  det går alltid et tog, heter det, så giftemålet kan vel vente?!

  SvarSlett
 6. Jeg har savna dere også :D Godt å være tilbake i hverdagen igjen. For mye ferie er ikke bra for svake sjeler som meg.

  Takk for tipset, Sylvia :)

  SvarSlett
 7. Anonym15.9.07

  Takk for et godt tips! Jeg skal garantert lage alpakkasokker til meg selv!
  Malin/knitgirl

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...