2.8.07

Glade hjul

På nettstedet stick.ning.com ble jeg nylig påminna om mine ungdomssynder uti hønsestrikk. For dem av dere som er litt unge skal jeg kjapt fortelle at det var en farsott som gikk fra hånd til hånd (ja, dette var selvfølgelig før internettets tid som man skjønner) på 70-tallet, og som så viselig er oppsummert med:
- Lilla er ikke en farge, det er en sykdom.

Men det - hønsestrikk - er en annen historie jeg kan komme tilbake til. Hilde har lovt å starte en konkurranse for mest mislykka strikkehistorier, kanskje jeg kaster meg på den.

Og nå, altså Bentes vott som har forledet meg til enda en historie fra mitt strikkearkiv. Jeg har strikket votter i hele mitt liv. Og da jeg ble lei votter for en stund siden, noen år, gav jeg også opp strikkinga. Før jeg oppdaget at det er jo så veldig mye annet det er mulig å strikke også. Men med Bentes votter fikk jeg igjen suget mot dem, og nå holderjeg på. Som en liten avbrekk fra sokkene, antar jeg.

Mønsteret kaller jeg i god Supernøtt-ånd for Glade hjul, men egentlig er det tatt fra boka gotlandske vottemønstre. Jeg skal strikke dem ferdig så legger jeg ut oppskriften - som er min egen.

7 kommentarer:

 1. Anonym2.8.07

  Da jeg var i tenårene fikk jeg en bok av min mor som het Hønsestrikk fra 1975. Jeg synes det var en helt sinnsyk verden med feminisme og politikk, men med strikking i fokus. Men mest av alt var den veldig inspirerende for en liten opprørsk tenåring som likte å strikke. Nå er jeg i tredveårene og strikker ennå. Takk for kjekk blog.

  SvarSlett
 2. Thats the one :) Jeg tror i hvert fall at strikkehistorikere er enige om at det er den boka som satte det hele i gang. Har du den ennå? Det hadde vært morsomt om du hadde hatt mulighet til å ta bilder av den og legge det ut på nettet. Da ville i hvert fall jeg felt en tåre eller tre ...
  Hyggelig at du koser deg her :)

  SvarSlett
 3. Anonym2.8.07

  Ja, jeg har den ennå. Jeg skal se hva jeg kan få til. Har ikke noe eget nettsted, men kanskje innfall.wordpress.com kan hjelpe meg?

  SvarSlett
 4. Hva er innfall.wordpress.com? Din blogg eller en fellesblogg? (Skal løpe til å titte på den når jeg har sendt denne avgårde ...;p )

  Og så kan du jo legge ut bilder på flickr.com. Det er noen begrensninger der hvis du ikke betaler, men i hvert fall som et startsted. Eller du kan sende bildene til min e-postadresse så kan jeg legge det ut?

  SvarSlett
 5. De vottene ser ut til å bli kjempefine :)

  SvarSlett
 6. Anonym3.8.07

  Veldig fine votter, skikkelige glad farger!!
  Eg har forresten ei bok om hønsestrikk, eg òg.. fekk den av ei som hadde funne den på en brukthandel! Regner med det er den samme som Anjapanja snakker om... Skikkelig morsom bok!! ;)

  SvarSlett
 7. Jeg lover å avholde konkurranse, om du lover å melde deg på :-) Flotte votter! :-)

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...