23.6.07

Hifa


Hifa på Lindås utenfor Bergen er en familiebedrift som har holdt på i over hundre år med karding av ull, spinning, farging og salg av garn.

Jeg var innom butikken dere, og var så heldig å få en liten omvisning inne i fabrikken.
Noe garn importerer de og farger selv (superwahs og bomull) og noe lager de selv, både to-trådet, sokkegarn og vevegarn. Butikken var fylt til randen av varer som en eket garnentusiast får tårer i øynene av.
Jeg kjøpte litt garn, se siste bilde. Og er i gang med hånkle i det gammelrosa bomullsgarnet.

5 kommentarer:

 1. Oj, skjønner at du likte deg der. Jeg linker deg jeg, så kommer jeg tilbake og titter. Håper det er greit. Da kan du nok regne med å få spørsmål om Kiri etterhvert også, siden jeg ikke er god til å lese oppskrifter. Ha en fin st.Hans

  SvarSlett
 2. Mmmmm, det må ha vært kjekt med et besøk i den "godtefabrikken" :-)

  SvarSlett
 3. Anonym24.6.07

  ååå... dit kunne eg òg tenkte meg å reise!! *stjerner i augene* :)

  SvarSlett
 4. Anonym25.6.07

  fina bilder!

  SvarSlett
 5. Ja, vem vill inte åka hit? Har ju stickat 2,5 genser ur Dikt i maskor och har många färger av Hifa2. Tänkte göra den där gensern med flera färger, men hittar inte mönstret!!
  Norge ligger nära Värmland, så det är närmare till Oslo än Stockholm för oss!!

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...