12.5.15

Stavangerlua 2015

Shetland Wool Week gjør det. Strikketreffet på Sjølingstad gjør det. Og nå gjør også Strikkehelgen i Stavanger det. Hva da?

Gir ut gratis luemønster, vel.

Testlua er strikka i Jamieson & Smith 2 ply Jumper Weight
Det er mest for moro, men også en måte å skille seg ut, gi litt ekstra oppmerksomhet rundt et strikketreff - særlig nå som det etter hvert blir så mange strikketreff både i utlandet og i Norge. Jeg vil likevel hevde det er mest for moro, tross alt er det glade amatører som står bak organiseringa.

Lua veier ca 40-50 gram, er mønsterstrikka i god, norsk tradisjon. Den er strikka på to kvelder, i rester du allerede har liggende. Det trengs en bunnfarge og fire kontrastfarger. I luene som er strikka opp er kanten og begge blomsterbordene holdt i samme farge, men forskjellige valører, mens stripene er i en kontrastfarge som passer både bunnfargen og blomstene.

Testlua er strikka i Jamieson of Shetland Spindrift
Det er brukt strikketeknikken forkorta pinner i mønsteret. Det er ikke nødvendig, men lua sitter penere og bedre når vrangborden er bredere foran enn bak.

Testlua er strikka i Finull fra Rauma 
Det vil også bli annonsert en konkurranse om den fineste lua, både den som kan være i Stavanger i november og den lua som vises som bilde i sosiale medier.

Mønsteret publiseres på Ravelry - og her - i slutten av mai. 

3 kommentarer:

  1. Den er kjempefin! Skal vel neppe på strikketreff, men luestrikk er moro likevel.

    SvarSlett
  2. Når tre kjekke damer kler én lue SÅ godt, må det jo være en kjempefin lue! Jeg har herved revurdert mitt syn på forkorta rader - inn på strikkelista mi med denne lua!

    SvarSlett
  3. Så vældig fine huer.

    SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...