20.5.15

En reise med sjal

Maria som har podcasten Stitched in Sweden (hun er amerikansk så hun snakker engelsk) har designa et par blondesjal. Jeg strikka første, Swedish Spring-sjalet for en måneds tid siden, og plutselig var jeg bitt av sjalbasillen igjen. Da hun publiserte sjal nr to i løpet av kort tid og annonserte en samstrikk i mai kasta jeg meg på Lattice.

Det er veldig deilig å strikke andres mønstre fra tid til annen, og ikke minst å strikke noe som er lett og kan fraktes med overalt. I motsetning til mine jakker ... Siden jeg også deltar i en annen samstrikk for tida ("double dipping") der man skal strikke av lageret sitt fant jeg fant jeg fram noe entråda garn fra svenske Järbo som jeg har hatt liggende en stund, Gästrik.


Sjal er det optimale reisestrikketøyet.

På kajakktur
På parsellen 
Og så fikk det være med meg til Berlin og Berlin Yarn Festival 2015. Jeg hadde bestemt meg for at jeg skulle bli ferdig med det i løpet av de dagene jeg var der, og det klarte jeg også.

Maria-møte på Gardermoen
Men dette sjalet har mer ved seg enn at det har vært med meg på reise. På Gardermoen, på vei til Berlin, møtte jeg Ellen som skulle til Riga. Hun satt og strikket på Swedish Spring-sjalet som jeg nevnte over her. Så man kan si det var et møte mellom Ellen, Maria og meg.

Og ikke nok med det, en av dem som står bak bloggen til Järbo, Maja fra Majas manufaktur, var en av dem som var med til Berlin - heller ikke det visste jeg på forhånd.

Jeg fortsatte å strikke overalt, også under truende skyer.

På søndagsmarkedet i Berlin
Med kaffe i Potsdam
Og endelig, der kunne jeg felle av siste maske og begå turistting. Men det er noe med oss strikkere. Vi ser strikking overalt og ut av parken til slott Sans Souci så jeg en modell som ba om å få et sjal over skuldrene.

Dette beviser at elskerinner lever evig ...
Jeg må innrømme jeg har litt dårlig samvittighet fordi jeg brukte henne som modell, parken står på UNESCOs verdensarvliste så jeg burde vist mer respekt. Jeg kvapp skikkelig da jeg sto og danderte og jeg plutselig hørte politi-sirene!

Og nå er endelig sjalet ferdig.

Sjalet er strekt vått ("blokka")
Og alt som var rynkete er nå som viktoriansk blonde
Klar, ferdig, bruk
Mønsteret er veldig enkelt å følge, med gode diagram som er enkle og intuitive hvis man er god på å lese sjaldiagram. Sjalet mitt veier 76 gram, det vil si at jeg faktisk har nok igjen av garnet mitt til å lage enda ett ... Og jeg er veldig fornøyd med garnet også. Det passer kjempebra til blondesjal, og det var veldig bra at jeg hadde akkurat disse to fargene, lys- og mørk grå.

Det eneste jeg hadde problem med i mønsteret var at jeg ikke skjønte hvordan jeg skulle strikke hjørnet nederst. Det er forklaringer i mønsteret, men jeg måtte improvisere - i hvert fall følte jeg at det var det jeg gjorde. Kanskje det burde vært med noen bilder eller en lenke til en Youtube-video akkurat der?

Men nå kjenner jeg at det er på tide å designe et eget sjal snart, dette var moro.

9 kommentarer:

 1. Så flott sjal!!! Ikke noe er som blondesjal - det er både varme og dekorative. Historien sa ikke noe om blålysene - var de for deg? Og har du glemt å legge med evt cellestrikk.. He he!!! Stilig dame - begge to!!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det hadde vært stilig da, men på det tidspunktet var jeg ferdig - og det spørs vel om jeg hadde fått lov å ta med strikkepinnene med inn på cella :)

   Slett
 2. Oj så nydelig! Og for en jobb :)

  SvarSlett
 3. Smukt sjal. Og fin model - tihi.

  SvarSlett
 4. Florlett og lekkert! Praktisk med reise-strikketøy :-)

  SvarSlett
 5. Utrolig flott sjal, så lekkert! Strikkingen din er kunst, fantastisk flott arbeid og nydelige mønstre :)

  SvarSlett
 6. Åh vad vacker den blev, Ann! En riktig sagosjal! Så roligt att se bilderna på den färdiga sjalen!!

  SvarSlett
 7. Love the lace knitting :)

  SvarSlett
 8. Great article, Thanks for your great information, the content is quiet interesting. I will be waiting for your next post.

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...