30.5.15

Strikkekurs i Stavanger i november

Som i fjor skal jeg holde kurs i sokkestrikking tå-opp og å klippe uten symaskin. Jeg tenkte jeg skulle si litt om de to kursene i tilfelle det er noe for deg.


Jeg prøver å ha cirka 10-12 mennesker på kursene mine, da blir det lettere å hjelpe alle og alle har en mulighet til å snakke med de andre rundt på kurset. Begge kursene holdes to ganger.

Strikke sokker fra tåa og opp holdes lørdag 7.11 mellom klokka 15 til 18 i Husflidens lokaler og søndag 8. 11. mellom kl 13 til 16 på biblioteket. Kurset koster 350 kr per person.


Kurset varer i tre timer og tar sikte på at du skal strikke en babysokk fra tåa og opp. Teknikker du lærer er å legge opp med Judy's Magcial Cast On, å vurdere hvor lang foten skal være for å få rett størrelse, hælstrikking med forkorta rader og felling med en metode som gjør at det ikke strammer over leggen, Jeny's surprisingly stretchy bind off. Med disse metodene kan du strikke hvilke som helst sokker tå-opp, også voksne sokker med mønster.

Klipping og stolpekant holdes lørdag 7.8. mellom klokka 10 og 12 i Husflidens lokaler og på søndag 8.11.  mellom klokka 16.30 og 18.30 på biblioteket. Kurset koster 300 kr.


Kurset varer i to timer, og du skal rett og slett lære å klippe i strikketøy uten å bruke symaskin. Hvilket garn passer det for? Hvordan forbereder du klippinga? Hvilken rekkefølge er det lurt å gjøre det i?
Hvis det blir tid til overs, og det skal det bli, så vil jeg også vise hvordan det er lurt å plukke opp til knappekantene og den såkalte heklemetoden. Og blir det enda mer tid kan du jo vise fram egne prosjekter du er i gang med og få råd og tips.


I dette kurset ber jeg om at du forbereder deg med å ta med tre prøvelapper, les mer her. 

7 kommentarer:

 1. så spennende? hvilken dato i november?

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for at du gjorde meg oppmerksom på at jeg hadde glemt datoene, de er blitt oppdatert :)

   Slett
 2. Kurser i Norge er desværre noget for langt væk for mig. Men spændende indhold.

  SvarSlett
  Svar
  1. Men hadde det ikke vært en hyggelig anledning til å komme til Stavanger?

   Slett
 3. Prøvelapp med glatt garn, tenker du da ull superwach? Tips til garntyper du tenker på lappene mottas med takk! Gleder meg til kurs!!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jøss så rart, jeg la inn svar tidligere i dag, jeg (trodde jeg!). Og det jeg sa, var, ja, SW er typisk glatt garn, eller garn som er blanda med nylon for eksempel. Eller bambus, merino, kasjmer.

   Og jeg gleder meg til å holde kurs, dette kurset er spesielt givende å dele på :D

   Slett
 4. Prøvelapp med glatt garn, tenker du da ull superwach? Tips til garntyper du tenker på lappene mottas med takk! Gleder meg til kurs!!!

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...