15.9.14

Større(lser)

Litt tilfeldig oppdaga jeg at det var et ønske om at det var noen større størrelsene i Sinnasaujakka. Det er vel kanskje sånn at i et samfunn som priser størrelse 34 og 36 så er det vanskelig for størrelse 44 og 52 å rekke opp hånda og si:
- Her er jeg, jeg ønsker meg også en jakke.

I hvert fall er det teorien min. Så nå har jeg oppdatert den jakke som kom for 2 år siden med to størrelser til, 122 og 128 cm i plaggvidde over brystet. Jeg har også gjort noen små forandringer som å løfte opp sauene, nærmere halsen sånn at mønsteret blir bedre plassert. Og jeg har også gjort halsen trangere i flere størrelser.Så derfor er det nå mulig å få kjøpt strikkemønsteret Sinnasaujakka fra 78 cm over brystet til 128 cm over brystet. Mønsteret koster som vanlig 30 kr, og så legges det til 25 % MVA for norske kjøpere (det skulle bli 37,50).  
Strikkefastheten er 22 m = 10 cm, og det passer ofte til Kauni, Finull, Sisu - den typen garn, enten i 3 mm eller 3,5 mm. Den minste bruker rundt 250 gram garn, den største har jeg beregna til ca 550-600 gram, litt avhengig om du ønsker å strikke striper helt ned eller som anbefalt i mønsteret.

Jeg håper å få se den i flere størrelser. 

8 kommentarer:

 1. Jeg må spørre om noe:) Kan jeg bruke heklemetoden istedet for maskinsøm på en kofte med 2 farger ??Eller vil det rakne? mvh Beth

  SvarSlett
 2. I just now wanted to thank you again for this amazing web page you have produced here. It is full of useful tips for those who are really interested in that subject, in particular this very post. You really are all amazingly sweet along with thoughtful of others in addition to the fact that reading the blog posts is a wonderful delight in my experience. And what a generous treat! Ben and I really have pleasure making use of your recommendations in what we need to do in a months time. Our list is a mile long so your tips are going to be put to excellent use. call card...Best Cardsharing Server

  SvarSlett
 3. Jeg elsker deg, Ann! Nå blir det sinnasau på meg uten at jeg må regne om alt for mye selv. Du er best.

  SvarSlett
 4. DET er det sikkert mange som vil sette pris på - bra jobba :)

  SvarSlett
 5. Jeg elsker dine designs og dine farver - de er så glade.

  SvarSlett
 6. Bra tenkt & bra jobba! Veldig kjekt at villsauene kom lenger opp på fjellet, da passer den for oss med litt høyere fjelltopper andre :-)

  PS: Skal du fortsatt på strikketur? (Du snakket om det før sommeren). Er det ikke nå snart?

  SvarSlett
 7. Anonym5.2.15

  Kjempeflott med store størrelser��
  Hege

  SvarSlett
  Svar
  1. Bra det var godt for noen :D

   Slett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...