21.9.14

Siste tøtsjen

Barnelopper (se forrige post) er klipt opp. Siden den blei strikka i Superwash-behandla garn, Wollmeise, var det bare å krype til korset, eh, til symaskinen. Etter å plukka opp og strikka knappekantene og satt i fine knapper, etter å ha vaska og festa alle trådene dobbelt (Wollmeise er glatt) sydde jeg to tette sømmer midt på klippekanten med ca en maske mellomrom for saksa.


Jeg er ikke noe redd for å klippe i strikketøy lenger så det er ikke det at jeg gruer meg for å klippe opp - det er mer bryderiet med å finne fram symaskinen.


Mine klippekanter har de siste årene vært strikka som 7 masker, 1 vrang, 5 rett, 1 vrang. Vrangmaska gjør at kanten lett vender seg inn på baksiden og sårkanten kan legges under klippekanten og sys på baksiden. Men siden jeg har gått på båndkurs, siden jeg hadde noen vakre bånd liggende og tenkte at jakka ville få litt ekstra finishing-touches så valgte jeg å sy inn sårkantene i stedet.


Å finne fram symaskinen er ingen ting mot å sy på båndet så alt i alt tok det mye mer tid enn det ville med rein ull, der man bare klipper og snur. Men, variasjon er greit.

Nå gjenstår bare modellbilde. 

11 kommentarer:

 1. Det ble kjempefint! Noe sier meg at jeg kommer til å bli veldig frista til å strikke denne, også :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jobben min er å friste ;)

   Slett
 2. Så vackert den är! Den skulle jag gärna sticka till någon av mina barnbarn, men jag tror inte det är stilen som deras mammor tycker om - synd!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hva! Ja, det er riktig synd :'(

   Slett
 3. Meget meget fin

  SvarSlett
 4. Den er så vakker!! :) Jada, denne kommer lillemor til å få av mimmi! :)
  Håper du får en fantastisk uke! :)

  SvarSlett
 5. Dette interessere meg veldig. Jeg vil strikke første kofte i år - i alle fall begynne :-)) - og kan ikke lese nok!!!
  Ha en riktig fin uke. Hilsen til deg.

  SvarSlett
 6. Hei! Ja, jeg har også funnet ut at bånd over sårkanten er veldig pent, og du kan se min versjon på Nancy koften min her http://cathskreativehjorne.blogspot.no/2014/08/fine-klippe-kanter.html
  På det kurset du har vært på, skulle jeg gjerne vært, for det hørtes spennende ut! Nye teknikker er alltid moro å lære! Ha ne flott kveld! Klem Cathrine :-)

  SvarSlett
 7. Jakka ble nydelig! BARE elsker fargene!!
  Og så flott med bånd da ved knappestolpene!!
  En har mye å lære skjønner jeg ... hihi...

  Ønsker deg flotte høst-strikke-dager!

  Ann Elisbeth

  SvarSlett
 8. Ordentli' retrovakker!

  SvarSlett
 9. Å så deilig å høre at du, superstrikkern, også kvier deg for å dra frem symaskinen :> Jeg har nesten hatt dårlig samvittighet over at jeg strikker i superwash iblant, og dermed må frem med monsteret, når det er så mange fine jakker i ren ull her. Men faktum er at jeg kjenner ingen småbarnsforeldre som setter pris på håndvask. Det ble jo gruelig fint med bånd på innsiden :> Tror nesten jeg skal prøve det på Hverdagsjakka mi som nesten er ferdig nå.

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...