25.5.14

Billefrøteppet - et vognteppe for den naturinteresserte?

Med tanke på det jeg skrev her om dagen om damejakka Bislettbekken er dette vognteppet i en helt annen klasse. Dét er greiere å regne ut noe som er tilsvarende kvadratisk. Mye greiere. Også særlig når mønsteret var mer eller mindre ferdig - bare utsatt.


For det hele starta med dette vognteppet. Ideen startet med billene som et midtmotiv og så noen mindre før og etter. Fordi jeg ikke ville det skulle bli for likt det diagrammet jeg starta utfra - som ikke er mitt - så sjonglerte jeg litt, bytta ut og forandra både biller (biller?) og blomsterdelen.


I mønsteret til teststrikkeren hadde jeg skrevet inn en linje også under, men heldigvis så ikke teststrikkeren den beskjeden - det ville blitt veldig formelt og forkanta. Og litt innestengt?
Nå er det nesten som om de stikker av, disse insektene.

Du kan kjøpe mønsteret for 37,50 (inkl MVA) via paypal her.

Teppet i modellen er strikka i Wollmeise, det er strikka rundt og klipt opp - naturlig nok. Denne har en liten annen strikkefasthet enn i mønsteret, men tepper, synes jeg, er ikke avhengig av en spesiell strikkefasthet - det er bare veiledende og nogenlunde viktig i forhold garnmengde.
Garnmessig trenger du noe sånt som 250 gram av bunnfargen, i underkant av 100 gram til midtdelen og i underkant av 50 gram til billene. Jeg har foreslått en strikkefasthet på 24 m = 10 cm i garn som Rauma Finull, Pickles Pure Wool (deres 3-tråda merino vil sikkert også være ideelt til dette), Kauni eller noen av de mer lukseriøse utenlandske, Skinny Bugga! eller MadTosh Sport.


Jeg kjenner jeg er veldig klar for å lage mange flere vogntepper, jeg liker godt det formatet. Som å tegne på et ark. Og mulighetene er endeløse. 

2 kommentarer:

  1. Hei! Jeg syns teppet er helt fantastisk, men venter mest i spenning på barnejakka. Kommer det mønster til den? Jeg har masse Pure Wool fra Pickles hjemme, og jakken hadde vært perfekt til alle mine 3, snart 4 barn:)

    SvarSlett
  2. LOVE!!! Looking forward to the English version

    SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...