22.5.14

Tøff fødsel

Det er ikke til å komme bort fra, damejakka Bislettbekken, som jeg har publisert i dag har vært tung å få ut. Og jeg tenker at når jeg har hatt så store smerter så er ikke dette noe enkelt mønster for deg som skal strikke den heller.

Det verste er at starten var enkel nok, den er jo ofte det. Det begynte som et vognteppe for snart 2 år siden (å ja, dét vognteppet er heller ikke publisert, nei … ). Som begynte med dette diagrammet.


Og sånn som det fungerer i hodet mitt, så tok det ene det andre og jeg fikk lyst til å lage en barnejakke. Jeg hadde så lyst på fargene i denne prøvelappen.


Jeg fikk hjelp av Birgitte til å strikke opp en barnejakke. Som er veldig fin. Men er den publisert? Nope.  Men da jeg fikk se hennes utgave skjønte jeg at voksenutgaven også måtte være i Pickles sitt Pure Wool.


For siden jeg laget en liten kunne jeg jo lage en stor, ikke sant? Og som tenkt så gjort. Vi nærmer oss, dette er bare i fjor.


Fibula strikka denne til meg i fjor. Riktignok var utgaven ganske så dårlig skrevet og vi måtte fram med saks og forme den, men den blei ferdig. I fjor. Og siden jeg utelot i mønsteret at første delen av jakka skulle strikkes fram og tilbake i mønsterstrikk (den strikkes ovenfra og ned) så trengte jeg en ny gjennomgang.


Og Tori tok oppgaven. Dette er jakka som avbildet for bare 1 måned siden. Uten Vibeke og Tori hadde jeg ikke klart dette, det er helt sikkert - det er sjeldent jeg har vært så avhengig av teststrikkere som denne gang.

Hvis du tar utfordringa så kan du kjøpe den her via paypal. Den koster 30 kr, og så legges det til 25 % MVA - så i praksis 37,50.

Men hvorfor Bislettbekken? Fordi jeg tilfeldigvis gikk forbi et skilt der det sto Bislettbekken, og jeg hadde aldri hørt om den før - enda jeg er oslojenta og alt. Og der bor det helt sikkert massevis av biller.

Jeg må innrømme jeg er lettet over at dette mønsteret der der ute nå. Men jeg håper du kommer og spør meg hvis du kjøper mønsteret og trenger hjelp - du skal få så mye hjelp atte :D 

19 kommentarer:

 1. Den er kjempefin - godt du har skrevet advarsel på den - er langt over mine evner men gjetter på at det er en del godt erfarene strikkere som elsker å kaste seg over slike prosjekter :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Da er kommentaren din dobbelt verdt, Heidi <3

   Slett
 2. Gratulerer med nykommeren! Og er det ikke godt når fødselen er over?

  Og oi, så fin barnejakke! Likte maurene på vandring!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ikke sant de maurene er søte :D
   Ja, jeg er helt i ørska etter å få den ut. I morra blir det 5 km på tredemølle!

   Slett
 3. Jakken er helt fantastisk! Skulle ønske tålmodet og ferdighetene strakk til, men er redd det ikke lar seg realisere... Fargene i prøvelappen er nydelige.

  SvarSlett
  Svar
  1. Dette er en jakke for veldig spesielt interesserte, så ikke tenk på det. Eller kanskje det er feil det også. Kanskje dette egentlig er en jakke for meg sjøl, for å vise at jeg kunne :)

   Slett
 4. wonderfoul works!
  Greetings from Dresden
  Rosalie

  SvarSlett
 5. Der er bare helt fantastisk smuk :)

  SvarSlett
 6. Så flott, vakker jakke :)

  SvarSlett
 7. Det er et rigtig smukt mønster , og flot barnejakke og cardigan. Fantastisk arbejde !

  SvarSlett
 8. Oj så mange fine jakker! Elsker fargene som er rbukt på barnejakken.

  SvarSlett
 9. Heilt fantastisk mønster! Dei blada skrike jo berre etter å bli strikka! Bra jobba :)

  SvarSlett
 10. Det er antakelig langt over mine evner også. Bare tanken på mønsterstrikk att og fram gjør meg lett stressa - jeg er kjempedårlig på mønsterstrikk, og att og fram?!! Men, så liker jeg å gyve løs på vanskelige ting fordi det er så gøy når man får det til, så jeg kommer sikkert til å gå i gang en gang i framtida. Kjøpe pinner som bare skal brukes til denne, så den kan ligge i fred litt når noia-en kommer. Gleder meg, og skal ta garnrådet ditt, Ann.

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei da, jeg kutta heldigvis det ut, å strikke mønsterstrikk fram og tilbake. Sikkert det lureste jeg gjorde ;)
   Mitt beste råd er én omgang av gangen så blir det en fin jakke av det il slutt :D

   Slett
 11. Kråkedans23.5.14

  Nydelig jakke. Litt stort arbeide for min del, men barnejakken klør jeg i fingrene etter å strikke.

  SvarSlett
 12. Hurra for for deg og mønsteret! Denne er jo rett og slett rålekker! Jeg er imponert over at mønsteret kom allerede nå… jeg trodde det var laaaangt frem i tid du mente ;-)

  SvarSlett
 13. Gratulerer jakken er deilig. Kjempeflott mønsteret.
  Ha en riktig fin kveld og hyggelig søndag.
  Klem

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...