14.5.14

Hva gir man til garnfolk?

Du har ei strikkende venninne og skal gi henne en presang. Hva gir du henne? Hva ønsker du deg sjøl?  Mønstre og garnpakker er selvfølgelig alltid en vinner. Rett før påske fikk jeg en tekopp med sauer fylt med sjokoladeegg - dét var en vinner.

I går hadde jeg besøk av en medløper strikkende venninne, og fikk denne blomsterbuketten.


På besøk i forrige uke fikk jeg forsinka bursdagspresang av to andre garnvenninner, blant annet yndlingsgarn i passende farge og yndlingsmaskemarkørene mine.

Hva gir du? Hva ønsker du å få? Eller ønsker du helst penger så du kan kjøpe deg akkurat det du ønsker? Som disse knappene? Eller en kopp fra Jennie the Potter? Eller et abonnent på et blad? Eller hva med en strikkerelatert reise? Eller hva med et kurs?

Hva ønsker du deg? Hva ville du gitt? 

10 kommentarer:

 1. Jeg hadde likt å få ei helt fersk strikkebok, gjerne med tilhørende garn. Strikkegadgets av typen "hæ, finnes det?" er også gøy.
  Her kan du se hva jeg har gitt i strikkerelatert gave http://solkyststrikk.blogspot.no/2012/09/paske-hele-aret.html

  SvarSlett
 2. Jeg har fått gavekort på amazon/nettbokhandel/fysisk bokhandel siden jeg er så veldig glad i strikkebøker og mottaker er litt i tvil om hva jeg har fra før, og gavekort på en yndlingsstrikkebutikk er stas, for da kan man på en måte gå amok på dyrt garn man kanskje ikke hadde unnet seg ellers?

  Knapper og strikkerelaterte ting er en innertier, smågaver som kan bli veldig personlig og koselige.

  Jeg har også fått garn som jeg ikke ble sååå glad for, selv om det er hyggelig ment. Store mengder garn i farger eller fibre som jeg ikke bruker (akryl), det er dessverre skapfyll jeg bare får dårlig samvittighet for.

  Strikkemønstre er stas å få.

  Mamma ønsker seg gjerne strikkede ting, siden jeg strikker kjappere enn henne. Hun vet hvor mye arbeid som ligger bak.

  SvarSlett
 3. Min bedre halvdel gir meg strikkebøker. The principles of knitting, to Zimmermannbøker, Barbara Walkers stitch dictionaries, to japanske stitch dictionaries (har vi noe godt ord for det på norsk?) Han er helt rå på presanger. Garn kjøper jeg selv...kremt.
  Jeg har ikke skrekkelig mange strikkende venner, og ingen av dem er særlig eventyrlystne strikkere, så det blir helst godt garn og/eller mønsterhefter/bøker, gjerne med tradisjonelle mønster. Det kommer jo veldig an på mottakeren, hvilken smak de har og hvilken type strikkere de er.

  SvarSlett
 4. Er litt vanskelig det der.. Men jeg hadde nå iallefall satt pris på knapper, man kan aldri få nok knapper!! Og iallefall så lekre som du linker til :)
  Så har vi jo garn da... Men hvorfor ikke kjøpe en spesiell kopp og fylle den med knapper?? Da hadde jeg blitt lykkelig :)
  Du får nok sikker til en flott løsning :)

  SvarSlett
 5. Min mamma hadde bursdag på lørdag, og da fikk ho garn nok til å strikke skappelgenser i akkurat de fargene ho har drømt om selv!, samt strikkepinner i str 7 (fordi jeg vet ho ikke har det ;) ), så da var det bare å sette i gang å strikke med det samme! I tillegg fikk ho maskemarkører, lik de jeg har selv - ho så de sist jeg var på besøk hos ho, og da ønsket ho seg slike! :)

  Både jeg og mamsen er 'kopp-elskere', søte kopper er alltid en vinner! :)

  SvarSlett
 6. Jeg pleier å ønske meg gavekort på strikkebutikker, eller spesifikke strikkebøker. Jeg er nok dessverre litt for kontrollfrik til å bare få uspesifiserte gaver ;)

  Tilsvarende er jeg ikke så glad i å strikke gaver før jeg vet akkurat hva mottaker vil ha - jeg lar dem ofte velge både mønster og farger før jeg begynner :)

  SvarSlett
 7. Mamma har gjenoppdaga strikking det siste året, men bruker fortsatt mykje av det gamle utstyret sitt. Eg tenkte derfor å kjøpe henne ei sånn rundpinneveske, sy ei pinnesettmappe, lage et dusin maskemarkører i yndelingsfargen, og kjøpe inn litt sånne småsaker som stoppe-/broderinål, målebånd, broderisaks og kanskje nokka nye utsiftbare pinner. Håper det vil falle i smak.

  SvarSlett
 8. Jeg hadde bursdag sist uke og fikk en keramikk garnbolle med en sau på :) Helt ideell og den ble tatt i bruk med en gang !

  SvarSlett
 9. Eg ville nok sett pris på det meste av handarbeidsrelaterte gåver, men nokre ting er klart meir utfordrande å kjøpe til andre. Når det gjeld garn har jo alle sine preferansar når det gjeld farge og type, så på det punktet er det kanskje lettast å bomme. Eg er veldig glad i duppedittar, som artige målband og maskemarkørar, så det hadde eg sett stor pris på å få. Ein ting eg har gjeve vekk ved fleire høve, og som kvar gong har blitt tatt godt i mot av strikkarar, er sydde posar til å ha strikketøyet i.

  SvarSlett
 10. Morsomt spørsmål!
  GIR: En venninne som nettopp hadde gjenoppdaget strikkekunsten, fikk sokkegarn pluss en inngående skriftlig forklaring på hvordan strikke sokker. Ble fine sokker det!
  FÅR: Datteren min var på fottur til Machu Picchu og kjøpte med et nøste lokalt, håndfarget alpakkagarn til meg i min yndlingsfarge. Det var en veldig personlig gave som jeg ble utrolig glad for og rørt over, og av garnet heklet jeg meg pulsvarmere. Ellers fikk jeg en selbu-bløtkake (!!) til 50-årsdagen - fineste bursdagskaka jeg har fått noen gang! http://asalmanakk.blogspot.no/2011/03/bedre-utsikt.html

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...