9.12.10

Det er ikke bare jul ...

... som holder meg tilbake fra å blogge om dagen. Én ting er at det er godt å slippe og blogge hver dag som i november, en annen ting er at jeg jobber veldig mye akkurat nå, en tredje ting er at jeg også spinner (litt), men det viktigste grunnen til at det er stille akkurat nå er at det strikkes mye bak kulissene.

 Jeg har vært så heldig å bli spurt om jeg har lyst til å prøve et afrikansk merinogarn, Tetagarn. Jeg skal innrømme at jeg ikke kjente til et eneste afrikansk garnnavn fra før av (og vi snakker et helt kontinent her!), men er blitt opplyst om at det fins et kjent Sør-Afrikansk, Be Sweet. Og så har jeg oppdaget at akkurat som med gode vinstokker så fins det egna og tilpassa merinosauer som trives veldig godt i det sørlige Afrika.


Tetagarnet er fra Kenya i det østlige Afrika, og garnet er håndspunnet av kvinner som jobber sammen i en produksjonsenhet som drives som et kollektiv. 

Og jeg har fått noen nøster for å strikke med det, og komme med kritiske innsigelser. Pinnestørrelser, fasthet, vaskemulighet, egnethet og holdbarhet er noen av de tingene jeg driver og prøver ut. Og så skal jo den som det strikkes for helst også synes det er godt å bruke, og gjerne også se litt bra ut.
Passer det i det hele tatt i Norge? Fins det et marked for et sånt garn? Kan det tenkes å ha andre bruksområder?

Og ikke minst, liker jeg det? Sånt tar tid å finne ut av. Og sånt er moro. Jeg er veldig glad jeg er blitt spurt.

10 kommentarer:

 1. Så spennende med garnprøving! Jeg følger spent med på hva du kommer frem til :) Du får kose deg videre! Jeg koser meg med å strikke tåopp sokkene dine;)
  KLem

  SvarSlett
 2. Artig :-) Like ukjent for meg, men hvorfor skal ikke afrikansk garn være like bra som annet? Håper du liker det, tenk om de fikk i gang salg til hjelp for damene du skriver om... ballen ruller (for ikke å si "nøstet" ruller).
  Kos deg videre med testsyslen, og takk for at du delte det!

  SvarSlett
 3. Speennende med helt nye garnkontinent :o) Lykke til med testingen!

  SvarSlett
 4. Dette høres utrolig spennende ut! Jeg leste på nettsiden deres, og det var en som omtalte seg som "jeg", men jeg fikk ikke tak i hvem som sto bak?
  Dersom garnet er ok, burde det jo være muligheter for det på det norske markedet. Det er jo ingen tvil om at norske strikkere/bloggere kjøper mye garn...

  SvarSlett
 5. Å så spennende, ble nesten litt misunnelig nå. Spent på å høre mer.
  Jeg har en hel kilo håndspunnet mohairgarn fra Zoweto liggende, årgangsgarn, men i lekre farger.

  SvarSlett
 6. Anonym10.12.10

  Åh, verkligen spännande! Hur fick du tag på Tetagarn? Jag vill gärna prova också. :-)

  SvarSlett
 7. Så spennende! Håper å høre om dine erfaringer underveis.

  SvarSlett
 8. Å få vere med å teste noko er alltid moro.
  Garn frå Afrika er sikkert like bra som alt anna garn me strikkar med, og kan det i tillegg hjelpe nokon i fattigare land så er det genialt.

  SvarSlett
 9. så spennende,har aldri hørt om et afrikansk garn jeg heller:P

  SvarSlett
 10. Ingelinn6.2.11

  Jeg har vært og besøkt de kvinnene som jobber med å lage nettopp dette garnet, og de er positive, flotte damer som får et levebrød gjennom dette prosjektet. Jeg kjøpte med meg en hel haug garn og er igang med å stikke et deilig ullteppe med ruter i ulikt mønster. Det er rettferdig handel på "ånkli"! Det eneste de ikke har nok av er noen som kan kjøpe garnet deres... Det er for dyrt for de lokale, men vi i Norge har jo råd til det, og det er delig garn! Derfor er det SÅ kult at du prøver det ut! Håper det blir bra! Jeg krysser fingrer og tær! :)

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...