30.12.10

Restgarnprosjekt nr. 1

Bare et forslag hvis du har mye restegarn, gjerne i en frisk barnevennlig-barnehagesynlig fargerblanding, for eksempel i Wollmeise, er dette gratismønsteret fra Ravelry.

Det er Mariann som har skrevet det, I really don't want knitted pants when turning 4.

Jeg har ikke i like stor grad som mønsteret tilsier byttet pinner gjennom buksa, men brukt 2,5 mm hele veien.

Lengden på beina er kanskje det som gjør størrelsen. Ribbestrikking er per definisjon veldig fleksibelt, så det samme antall masker kan brukes både av 2-åringer som kanskje en liten 5-åring. Men lengden må avpasses. Jeg har strikka for en ganske lang 3-blir-øyeblikkelig-4-åring, og den er 64 cm i hel lengde og 40 cm fra skrittet og ned.


Og så kan man bare brette opp beina i den perioden den er for lang. Jeg strikka en til samme barn i høst og da blei beina bare noenogtredve, og litt for korte.

Den første buksa veier 180 gram så det er et godt prosjekt for å bli kvitt rester. Jeg fikk bytta til meg noe 100 % merino Wollmeise i friske farger  som jeg tenkte jeg skulle lage enda en bukse av. Da er det er denne som blir forbildet.

4 kommentarer:

 1. Stilig!

  Jeg ønsker deg et riktig godt nytt strikkeår. Takk for masse inspirasjon i det gamle!

  SvarSlett
 2. Kjempefine bukser får aldri nok av dem til småfolket ;)
  Ønsker deg et riktig godt nyttår! Gleder meg til og følge deg i 2011!
  Klem

  SvarSlett
 3. Fargerike ullbukser er moro! Jeg mistenker at det kommer noen på pinnene i 2011 her i heimen. (Siden ullbukser er forbruksvare og ikke arvemateriale hos oss pga ivrig knesliter)

  SvarSlett
 4. Ullbukser er ein sikker vinnar i barnehagen.
  Godt nytt strikkeår!

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...