2.10.08

Pari passu

Ved å strikke to sokker på en gang er det mulig å unngå SSS (Single Sock Syndrom) er argumentet. Men ingen snakker om hvor morsomt det er! Det er lenge siden jeg har hatt det så moro ved å strikke. Enkelt er det óg, og så er det praktisk med ett nøste og en pinne, og ingen sokker som glir av strømpepinnen. Og all oppmerksomheten da!


- Hva i all verden er det du strikker på? kommer folk og spør meg om.
- Sokker, svarer jeg, overlagt mystisk.
- Sokker? Hvordan skal du få dem tredd på føttene?
- Dette er tærne, jeg strikker dem nedenfra.
- Men hvordan er det mulig med garnet, hvordan skiller du sokkene fra hverandre?
- Jeg strikker fra hver sin ende på nøstet, så det er ikke noe problem. Garnnøstet må av og til snurres rundt for at garnet ikke skal tvinne seg i hverandre for mye, men stort sett skjer det av seg sjøl.
- Det ser vanskelig ut!
- To sokker som strikkes i samme fasthet og blir identiske, hva mer kan man ønske seg? svarer jeg og tenker inni meg at det skal bli spennende å se om jeg er like eplekjekk når jeg kommer til hælene :)

So much fun knitting two socks at the same time, but I am wondering if I will think that when I come to the heel as well?

12 kommentarer:

 1. Oj - dette må jeg lære meg! Men nå holder jeg på med mine første sokker, min første KAL og første bruk av Wollmeise, så det holder vel med nye ting for nå.
  Kom aldri helt i gang med Jaywalker så jeg hoppet over på Through the loops mystery socks i stedet. Håper det kommer i havn.
  I mog di-sokken din så imponerende ut!

  SvarSlett
 2. Skjønner ikke dette med to sokker på en pinne jeg.. Hva med et kurs for oss som ikke henger helt med...?

  SvarSlett
 3. Morsomt at flere begynner å oppdage denne teknikken her 'hjemme'. Selv her jeg brukt denne teknikken et par år nå og synes det er helt genialt. Men jeg strikker ikke fra samme nøste. Du vil kunne se en forskjell på sokkene hvis du bruker flerfaget/sjattert garn og strikker fra samme nøste. Fargene vil komme i omvendt rekkefølge på den ene. Det er ikke alltid det vil være av særlig stor betydning, men av og til vil du se en betraklig forskjell. Bare så du vet..... Dessuten strikker jeg ikke begge vottene/sokkene samtidig hvis det er mønsterstrikk med flere farger, f.eks. selbuvotter. Det blir så innmari mange tråder på kryss og tvers! Da strikker jeg en om gangen, men fremdeles på en rundpinne.
  Hælene klarer du sikkert fint. Det er ikke noe 'hokuspokus', bare gjør som vanlig og strikk frem og tilbake over hælmaskene.
  Og du.....du kan glede deg til å strikke begge tomlene på votter (ensfargede) på en rundpinne. Og ikke for å snakke om ermer til jakker/gensere.
  Lykke til videre!

  SvarSlett
 4. Det er en fantastisk teknikk. Jeg har lenge startet fra tåen inntil det gikk opp for meg at jeg bare trenger gjøre det hvis jeg er tvil om jeg har garn nok *blånn*
  Nå sitter jeg for første gang på lenge med sokker startet ovenfra.
  Kjekt med variasjon.

  SvarSlett
 5. nu er det like før æ danne pinneguris fanclub....det der så kjempespennende ut - man tror det når man får se det. æ lære alltid nokka nytt når æ e innom bloggen din :)

  SvarSlett
 6. Anonym2.10.08

  Dette så veldig spennende ut! Er det vanskelig? Her må jeg nok følge med på fortsettelsen :)

  SvarSlett
 7. Det ser jo genialt ut! Spesielt smart på bussen o.l. Hvis du er like eplekjekk når du kommer til hælen, kan du ikke holde kurs??? Jeg melder meg herved på!

  SvarSlett
 8. Ikke sant det er moro, vel???:-)
  Men jeg er helt enig med knitnetty: Magic loop to-på-en-gang og flerfargestrikk egner seg dårlig sammen...jeg taler av erfaring-hehe!

  SvarSlett
 9. Knitnetty og Marit, disse er strikket med magic loop, på vrangen (for å dra trådene) og begge to på en gang. Jeg så det da de ble strikket, det var et kaos av tråder, men Elizabeth bare strikket i vei med full kontroll. Så det går an ... men ikke vær engstelig, jeg er ikke det ennå ;D

  SvarSlett
 10. Så kult! Jeg elsker garnet ditt:D

  Men jeg må også lære meg den strikkemetoden, synes den ser så gøy ut.

  SvarSlett
 11. Jeg har også strikket etter denne metoden noen ganger :) Og har etter det anbefalt det til alle sokkestrikkerne jeg kjenner!
  Hvis man har lyst å strikke mønster anbefaler jeg russesokker, der strikker man helen som tommelen på votter - man setter inn en tråd og strikker den ferdig etterpå :D

  SvarSlett
 12. Har det på utfordringslista mi at jeg skal lære teknikken, siden jeg lider av toersokksyndromet. Dette kan jo brukes til votter også, kjekt!

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...