7.10.13

Villsauene kommer i flere størrelser

... i hvert fall i 5 fra min side, og passer du på å ikke følge anbefalt strikkefasthet kan den jo komme i mindre og større også.

Villsauene på Runde har vært i størrelsene 1 til 3 år, men nå er den også publisert i 5-6 og 7-8 år. Har du kjøpt mønsteret til de små størrelsene ligger de nyeste størrelsene allerede i biblioteket ditt på Ravelry. Det koster med andre ord ikke noe mer.


Den største størrelsen er 7-8 år, og jeg har fått hjelp av Redhead75 på Ravelry til å gå igjennom mønsteret. Hun har strikka til jenta si, i Holst Super Soft. Hun brukte lysgrå som hovedfarge og 9 forskjellige kontrastfarger. Den oransje stripa helt øverst er i Askeladden Merino Lammeuld.


MarionHT har gått igjennom den mindre, og det er gutten hennes på 4 som modellerer. Hun har brukt grå Navia Duo som hovedfarge og latt Kaunis effektfarge i Regnbue få bestemme fargeskiftene oppover. For å være sikker på at fargene passa på ermene (det er et teknisk ting det der, med Kauni og ermer), så brukte hun Finull. Alle disse tre garna kan brukes om hverandre.

Det ligger også et fellingsskjema på Ravelry, under mønsterdelen. Grunnen til at det ikke er med i selve mønsteret er at det er bare delvis dobbeltsjekka så det må tas med en klype salt, og fordi jeg som mønstermekker ikke mener det er så interessant - men at det har vært etterspurt.
For min egen del som strikker kan jeg bare si at skulle det bli 5 masker mer eller 5 masker mindre enn oppgitt så spiller det absolutt ingen rolle. Da felles det bare 1 maske her og 1 maske der og så er alt bra likevel.
Sånn er strikking, mener jeg.

Tusen takk til dere begge dere to, Camilla og Marion, og til modellene. Og tusen takk til dere andre som deltok med innspill til å gjøre mønsteret så mye klarere enn jeg hadde klart på egenhånd. 

4 kommentarer:

 1. Fantastisk flotte jakker nok en gang. Kan hende det blir en slik jakke på oss også :-)

  SvarSlett
 2. Har lige modtaget mønsteret ( opskriften ;)) i min indbakke.
  Tusind tak, jeg skal da strikke får i lange baner ;)

  SvarSlett
 3. Så kjekt at den finnes i større størrelser!

  SvarSlett
 4. Veldig kjekt at vi som har kjøpt mønsteret også får de større størrelsene uten å betale noe ekstra. Det setter jeg stor pris på! Hadde det veldig kjekt på Knit-A-Long'en og de ble sauejakke både til min lille gutt og til fetteren hans =) Strikket 3 år og han er bare 7 mnd, så det er enda en god stund til den tas i bruk, men kanskje han skal få seg en større etter hvert? Etter to jakker er jeg fornøyd med sauestikking for en stund =)

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...