14.10.13

Ny uke, nye muligheter for sauer

Denne Neste uke kommer bladet Familien ut med strikkemønsteret mitt Sinnasaugenseren for barn. Den kommer i 4 størrelser, fra 1,5 år til 7 år.Modellene i bladet er strikka i Kauni. Mønsteret beskriver genseren strikka nedenfra og opp, med forkorta rader over baken så den blir litt lenger der bak. Greit når Isak og Petter står på huet i sandkassa, eller hva?Jeg sier Isak og Petter, men kanskje Ina og Karianne kunne trenge en sånn stripete genser når de slenger seg fra tre til tre?

Lurer du på dette med forkorta rader (Familien bruker begrepet forkorta pinner - akkurat det samme) så vil kanskje denne artikkelen kunne hjelpe deg litt? På engelsk heter det short rows og wrap and turn (w&t), som også er greie begreper å søke på.

9 kommentarer:

 1. Så artig at du har fått mønsteret ditt i Familien! Og heldige lesere, som kan hive seg på pinnene og strikke denne fine genseren. Likte denne lysblå varianten, som er på bildet her.

  Ønsker deg ei fin uke!

  Ingrid

  SvarSlett
 2. Anonym14.10.13

  Eeh, tror det skjer neste uke, da bladet kommer ut hver andre uke og siste utgaven kom mandag 7 oktober :)

  SvarSlett
 3. Det må jeg få med meg :)

  SvarSlett
 4. Gratuerer med publikasjon av mønster i Familien!

  SvarSlett
 5. Gratulerer med mønster i Familien, så moro! Fint fargevalg på genseren på bildet. :)

  SvarSlett
 6. Herlig - kanskje jeg strikker...
  så fin... Hilsen til deg.

  SvarSlett
 7. Anonym30.1.14

  Jeg tenkte jeg skulle strikke en slik genser med Kaunigarn-men det er en ting jeg lurer på....hvordan gjør man slik at fargen på bolen og ermene passer sammen? Jeg mener- i og med at fargen endrer seg, så kan det jo hende at fargen plutselig er grå/hvit når du er ferdig med bolen og skal starte på ermene og der skal du starte med blått slik at den blir lik bolen...Noen som skjønner hva jeg mener? :-D

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg skjønner hva du mener og det er et vanlig "problem". Det jeg pleier å gjøre er å dele opp tråden der jeg slutter på bolen, litt til bolen etterpå, og så relativt to like deler til ermene, og ermene strikkes ovenfra og ned med provisorisk oppleggskant. Judys Magical ccast on er perfekt til det, du lar bare øverste kanten stå igjen på en pinne eller løs kabel (eller tråd). Det er selvfølgelig helt uroblematisk når den strikkes ovenfra, men denne genseren er jo strikka nedenfra.
   Kanskje jeg skal lage et innlegg om det ved anledning :)

   Slett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...