18.10.13

6 måneder med ull, da

Det er ingen vei tilbake, værmeldinga sier 6 måneder med ull framover.

Som om det er noen katastrofe. For oss med skapet fullt av ull? Ha! Som Monstermønster har jeg noen jakker som jeg bruker mer enn andre, og det var akkurat like mange som det var knagger, gitt. (Jeg har flere ullplagg, men helt ærlig så er det faktisk disse jeg bruker.)


Den som oppdager et mønster i strikkinga mi, rop høyt opp. Eh, ja, vi kan vel si jeg er noe hekta på striper for tiden. Og grått. Ja, ja, vi sliter alle med vårt.

Fra venstre mot høyre:
Rød-grå Hverdagsjakka i Kauni og Visjøgarn. Min altså, ikke Jane sin. I motsetning til en del av de andre figurforma jakkene så er denne litt større overalt. Og det er deilig å ha en sånn jakke også. Jeg bruker den under en boblevest - og ser ut som Michelin-mannen. En god og varm, en.

Brun-beige-gammelrosa Uglejakka Torunn i Pickles Pure Wool - det siste tilskuddet. Den er kanskje den jakka jeg er mest fornøyd med, figurmessig.
Og så er det så deilig at den er så tynn, jeg er en sucker for tynne, figurforma jakker.

Et sidespor, men det er derfor jeg er så kritisk til de norske koftene fra 50-tallet fram til nå, det er jo egentlig utenpåjakker. Mens de koftene som kommer nå er i tynnere ull og de har figur - det går an å se ut som en dame i dem. Mer om det i et seinere innlegg.

Turkis-grå Sinnasaujakka i Finull, men av alle jakkene mine brukes den minst. Det mangler akkurat 4 masker både på ermene og i bolen for å være særlig behagelig - jeg ser litt sprengt ku ut i den. Men i motsetning til en del andre plagg henger den ute og jeg slenger den på ved anledning. Og så brukte jeg den under skijakka mi i fjor ... ja, det blei varmt, hvis du lurer.

Sennep-hvit Driftwood i Skinny Bugga! er en av to gensere jeg bruker. Jeg bruker ikke mye gensere, dette er mer en genser jeg slenger på meg inne. Kanskje også noe med fargevalget å gjøre? Skinny Bugga! inneholder kasjmer så den er veldig myk, greit å slenge på seg etter trening eller dusj, eller bare i forbifarten før ovnene har kommet i gang på ettermiddagen. Det er også det plagget jeg vasker mest, kanskje på grunn av bruken. Og Skinny Bugga! holder seg veldig bra. Ingen nupper hos meg.

Spring Lines i grånyanser av Visjøgarn-rester. Visjø-garn er supermykt - det er tross alt lammeull - og jeg liker de varierte stripene i grått, veldig greit med grått, altså.  Enda en genser, men kanskje akkurat den tykkelsen for tykk som gjør at det er sistevalget mitt blant disse. Jeg tror det har noe med kroppsfasong (kroppsbilde?) å gjøre, at jeg er mer en jakkedame enn en genserdame.  

Enda en Hverdagsjakke, turkis-grå i Kauni og Visjøgarn er den jakka jeg bruker mest, både ute og inne. Kauni blir som kjent mykere ved vask, og Visjøgarnet er mykt i utgangspunktet. Den veier ingen ting, og har fine lengder. Den er vasket endel, og har nok mista litt av spensten, men det er nesten det som gjør den enda finere, sett med mine øyne.

Men - det er kanskje på tide å gjøre noe med stripesituasjonen ... ?

31 kommentarer:

 1. Jeg er misunnelig på jakke-beholdningen! En gang skal jeg greie å strikke en selv også... ;)

  SvarSlett
 2. Jeg trenger mer striper, ser jeg ! Kanskje jeg skal ta deg på ordet og strikke meg en stripete i Pure wool? Eller i visjøgarn? Vognteppet gav mersmak på visjøgarn.

  Og takk for titten! Jeg er spent på om flere kommer med ull i bruk-innlegg, de digger jeg.

  SvarSlett
 3. Så mye fint! Liker også striper veldig godt, så disse falt i smak. Fikk veldig lyst til å strikke hverdagsjakke, og det spørs om jeg ikke må stifte bekjentskap med Kauni. Nydelig! Ønsker deg god helg!

  SvarSlett
 4. Lekre jakker! Liker alle fargene du har der og striper er så kjekt å strikke. Går liksom mye fortere;) Jeg er mer genser-person men kjenner jeg snart må ha en jakke.
  God helg!

  SvarSlett
 5. Så mange flotte jakkar!
  Gleder meg til å ta i bruk sinnasauene att.
  Skulle forresten ynskje meg at ull fortsatt vart møllsikra. Eg hadde hatt ubedde gjester i klessåpet mitt over sommaren, og måtte til å stoppe dei tynne ulltrøyene mine no når eg pluka dei fram att. Lavendel er oppskrytt!

  SvarSlett
 6. Åh herlige innlegg! Og flotte jakker! Ingen tvil om at du liker striper;-).

  SvarSlett
 7. Anonym18.10.13

  Å vad fina! Jag har många tröjor, men använder dem sällan. Borde kanske hänga dem framme så att jag kommer ihåg dem. :)

  SvarSlett
 8. Miranne, ja, de sier lavendel ikke gjør så mye nytte. Men det lukter i det minste godt da ;) Og så sier de at har man først fått møll så er det veldig vanskelig å bli kvitt det ... ikke for å være slem, det er bare sånn det er.

  Jeg håper også mange flere kommer med ull i bruk-innlegg, monstermønster. Takk forinspirasjon :)

  Ingridstua, anbefaler Kauni på det varmeste ;)

  Anne, prøv det og du kommer deg kanskje aldri tilbake til genserne dine ... Jeg måtte inn og titte på bloggen din, så fin den var!

  Lena, nei, nesten for opplagt ... har du forslag til noen fine jakke uten striper?

  SvarSlett
 9. Plysjhai, ikke være en sånn plysjhai'a, en sånn som ikke strikker jakker ;)

  SvarSlett
 10. hndesigns/Heidi,
  jeg får ikke lov til å kommentere i bloggen din uten å logge meg inn. Så det får heller være. Men takk for kommentaren og lykke til med egen, ny blogg :)

  SvarSlett
 11. Anonym18.10.13

  Fantastisk jakkekolleksjon!

  Ellers er det ikke sikkert det er møll som har vært på besøk - kanskje mer sannsynlig med pelsbiller? Mange små hull i ulltøy er typisk. Jeg oppbevarer all ull - både garn og plagg i lufttett plast.

  http://www.klikk.no/bolig/rengjoring/article792442.ece

  Birgitta

  SvarSlett
 12. Du har smitta meg med alle stripene, i alle fall :-)

  SvarSlett
 13. En herlig samling strikkeplagg! Kan jeg anbefale Damejakka Bislettbekken som et alternativ til striper? ;) Jeg hadde den på i går og følte meg så fin! Jeg har så mye strikkeplagg at det nesten er flaut. Må nok lage et "mest brukt innlegg" eller noe sånt jeg også. Ha en fin helg Ann, så sees vi kanskje på mandag. :)

  SvarSlett
 14. Vibeke, jeg håper vir kelig vi ses på mandag :) I den peneste ulljakka vår.

  SvarSlett
 15. For en flott samling ullplagg! Takk for titten, tror jeg skal prøve meg på det samme ved et annet blogginnlegg... ha en fin, fin lørdagskveld og Happy Knitting!

  SvarSlett
 16. Så mange flotte farger, og striper! Takk for titten og ikke minst inspirasjonen :)

  SvarSlett
 17. Så utrolig mange lekre jakker. Blir skikkelig inspirert. Jeg må helt klart øke min egen beholdning med strikkeplagg.

  SvarSlett
 18. Anonym21.10.13

  Vet du når mønsteret på hverdagsjakka kommer ut? Jeg kjenner behov for en tynn ulljakke, det er så kaldt på kontoret!

  SvarSlett
 19. Ang. Hverdagsjakka - nei, dessverre, jeg har ingen dato for den. Men den er kjøpt og betalt så jeg er helt sikker på at den kommer. Tusen takk for interessen, og ikke vær det minste engstlige - jeg kommer til å reklamere høylydt ;)

  SvarSlett
 20. Her var det mye flotte jakker! Og jeg liker striper. Kanskje det må noen striper inn i garderoben min snart!

  SvarSlett
 21. Utrolig lekre jakker!! Eg TRENGER seriøst flere jakker, også helst med striper, en skikkelig kosejakke-ja det var det eg fant ut etter dagen innlegg hehe

  Blir helt sjuk av beundring over dine jakker! Har faktisk en tynn en MED striper som ikkje er ferdige ennå, mulig eg bør gjøre noe med akkurat det! hehe

  KOS deg og ha en fortreffelig kwell :)

  Klem Vibbedille :)

  SvarSlett
 22. Wow!! Litt av en samling. Kjenner jeg har litt å gå på i forhold til å strikke til meg selv ja... Striper er jo kjempefint!

  SvarSlett
 23. Tusen takk for det:) Jeg ble litt barnslig glad da jeg så at dere to kommenterte, for jeg har jo fulgt bloggene deres så iherdig og lenge. Det lønner seg visst å legge igjen en kommentar selv om det er litt skummelt. Og visjögarn er helt fantastisk. Hvis jeg var lagd av penger hadde jeg nok hatt en ballbinge (garnbinge?) fyllt med visjögarn så jeg kunne ligget i det og strikke. Siden jeg driver og samler studielån i stedet får det heller stå på ønskelista.

  SvarSlett
 24. Jeg smitter gjerne ALLE med striper :D
  Sigrid, OK, skjønner det med Shetland nå. Men det hadde vært hyggelig da :)

  SvarSlett
 25. En gang skal jeg komme meg dit, men vi får se når det blir. Det er jo nesten et år til wool week, så vi får se om jeg klarer å skrape sammen midler for å reise dit.

  SvarSlett
 26. Mange deilige jakker her! Flott å lese om ull i bruk :)

  SvarSlett
 27. Ah, her er det ull i bruk etter min smak. Så hvorfor eier jeg ingen tynne ulljakker selv? Er litt skeptisk til striper til meg selv,vet ikke hvor flatterende de blir på størrelse L. Mitt innlegg om ullplagg ble laget i dag. Jeg henger litt etter i denne stafetten:)

  SvarSlett
 28. hei, dine sider er stor inspirasjon. Flink! Så etter mønster på jakken Torunn på Ravelry, men den ligger ikke der. Har du et grunnmønster som du bruker på de forskjellige jakkene som kan kjøpes? Ser at du i denne modellen strikker ovenfra og nedover..

  takknemlig for svar

  mvh
  Ellen Rusten

  SvarSlett
 29. Anonym23.12.13

  Hei

  Prøver igjen, nå skal det strikkes! Finnes det mønster på Uglejakka Torunn?

  mvh
  Ellen Rusten

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, ja det fins det. Bladet Familien har kjøpt mønsteret og skal publisere det - forhåpentligvis - i løpet av vårem.

   Slett
 30. Ullklær er perfekte for all slags vær. Jeg har også mange klær laget av dette materialet og jeg setter stor pris på dem. De er perfekte for huden og lave temperaturer.

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...