18.7.13

Paradoks

Jeg er ingen venn av syklistene i Frankrike. Som jeg ser det er de alle dophuer som ikke tillater damer å delta - fins det en verre kombinasjon? Etter den kraftsalven vil det kanskje komme som en overraskelse at  jeg deltar likevel. De spinner, jeg spinner.

Roving av Polwarth, delt i to på langs
Via Ravelry - selv om det ikke var der det starta - foregår det spinning av garn i samme tidsrom som det sykles Frankrike rundt, Tour de Fleece. Med hviledager og dager med klatring og alt.

Hver del er spunnet på hver sin spole
Jeg deltar på det norske teamet, TeamNorway13, selvfølgelig. I motsetning til syklistene derimot er konkurransesiden helt fraværende hos oss. Om det er fordi vi nesten bare er jenter, eller fordi alle som deltar har vunnet per se, veit jeg ikke. Selv om jeg faktisk har vunnet. Alle deltar med en presang og så trekker administratoren av gruppene litt sånn tilfeldig, så alle får.

Det blei fiber igjen, men spolene er fulle
Selv om jeg har hatt rokk i snart et par år så regner jeg meg for å være relativ nybegynner. Jeg kjøpte min via Ullfori, som hadde to. Men det er vel på tide snart å si at jeg mestrer det grunnleggende, og at det er på tide å utfordre meg sjøl sånn etter hvert?

Og etter å ha tvunnet de to spolene til én spole, 2-tråda, er det fortsatt  en-tråda spunnet garn igjen
Jeg har allerede gjort meg ferdig med noe Bugga!-fiber og håndspunnet grå merino jeg hadde liggende fra i vinter. Og neste utfordring var å spinne opp 225 gram med grønn Blue Moon Fiber Arts Polwarth, en gave fra en amerikansk strikkevenninne.

Nøsting
Men det tar fryktelig mye tid, og det er litt slitsomt på skuldre og tomler også. Jeg får et vakkert garn, og jeg får noe jeg kan kalle håndlaga, men om det er verdt all tiden? Not so sure. I hvert fall ikke så hektisk det blir som under Tour de Fleece, hvor jeg føler jeg er forplikta til å spinne hver dag. Jeg blir ikke arrestert hvis jeg ikke spinner hver dag, men det er jo et poeng hvis man deltar, ikke sant?

Nøste, 111 gram
- Hva jeg skal bruke det til?
- Kjempflott at du spør!
For det er jo det som er interessant. Egentlig har jeg spunnet så mye denne måneden at jeg kunne strikka en genser til meg sjøl.

Grå merino spunnet på håndtein i vinter
I stedet skal det bli en villsau-jakke i grått og grønt. Akkurat nå henger garnet til tørk så jeg får vente til i morgen. Vente med det morsomme. 

5 kommentarer:

 1. Så spennende med garnspinning! Det grønne ble lekkert! Spennende å se resultatet av den grå og grønne jakken du skal strikke :) kos deg med spinningsøktene :) ha en fin dag!

  Hilsen Ingrid

  SvarSlett
 2. Utruleg lekkert det grøne garnet. Eg er ganske imponert over spinninga og i alle fall at du får tid til litt kvar dag. Tvi, tvi, ikkje gå på ein velt i svingen.

  SvarSlett
 3. Mette, huff, det hender jeg ser sånne velter på TV - jeg grøsser. Rokken står støtt da :)

  Ingrid, takk, takk, jeg er fornøyd med den grønnfargen.

  SvarSlett
 4. Det grön-blå garnet är jättefint!

  SvarSlett
 5. Nydelig, jamnt garn!

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...