14.7.13

Villsauene på Runde

Om du hadde satt en villsau og en kultivert sau ved siden av hverandre så er jeg ikke sikker på at jeg kunne sett forskjellen. På Runde fins det ikke bare fugler, men også villsau, men er dette villsauer?


Jeg har ikke svaret. Jeg fotograferte dem in situ i fjor. 

Men den nye barnejakka jeg har mønsterekka i tynn ull er i hvert fall full av villsauer. Ikke én av dem er like. 


Jakka kommer i tre størrelser, 1 år, 1,5 og 3, men de er veldig generøse i bredde og lengde så de holder nok en stund når de først er strikka. De strikkes nedenfra og opp, på rundpinner, og klippes opp. I mønsteret er det en billedforklaring på hvordan klippe opp - som om det skal være noe vanskelig :)

Den er strikka i tynn ull, noe som gjør den til en praktisk mellomlags-jakke. På bildet over er den til venstre strikka i 7 forskjellige farger av Jamieson's Shetland Spindrift, den i midten er strikka av frkChilli i 6 forskjellige farger Holst Supersoft. Hun var ikke særlig imponert over supersoft-egenskapene dens, men av disse tre jakkene er denne den mykeste.

Den helt til høyre er strikka i 2 farger i Pickles Pure Wool - et nytt favorittgarn her i huset så jeg var veldig glad BirgitteL kunne strikke den for meg i det garnet.
Holst-garnet til frkChilli traff ikke helt på strikkefastheten så hun strikka likså godt en til, i - Pickles Pure Wool :)


Hvis du har lyst til å kjøpe mønsteret koster det 30 kr og kan kjøpes  her via paypal.For dem som er interessert i sånn så er det den vanskeligste jakka, det vanskeligste prosjektet, jeg har mekka. Det var greit å strikke fordi jeg bare felte i salen der det falt seg og jeg brøy meg ikke noe om sauene ikke sto helt på rad eller hadde tre bein eller sånne detaljer. Det var en jakke til barnebarnet mitt og hun hadde ikke noe mønster å sammenligne med og ta meg i.


Men når et mønster skal skrives ned, når det skal formidles må det være reint, reint i betydningen at sånne ting må være avklart. Og i et mønster skal ikke en sau ha tre bein og to mager, hun skal ha to bein (evn fire, men det var aldri aktuelt ... phu!), en kropp, ett hode. Er det noe villsauer er er det at de er naturlige ;) Og villsauene står på rekke og rad så derfor må de stå på rekke og rad hele veien, også de som kommer på rekka bak.

Å få til det i tre størrelser har krevd en del kveldsarbeide og mye teksting fram og tilbake med de utrolig tålmodige teststrikkerne mine, Birgitte og Cecilie - de har vært helt utrolige støttende i dette! Og takk til Synnøve - tallknuseren min.

Foto: Cecilie Haugland
Det er nok det mønsteret jeg har publisert som har vært mest gjennomtesta, men skulle du oppdage noe rusk i maskineriet, håper jeg du tar kontakt. Det vil si, jeg håper ikke du finner noe da, men jeg håper å se mange villsauer rundt omkring. Ikke bare på Runde.  

7 kommentarer:

 1. Det er så fine trøjer, har lagt mønsteret i library på ravelry. jeg vender tilbage for at købe mønsteret når min netforbindelser er mere stabil. Super skønne trøjer ;)
  Kærlige hilsner
  Kathrine

  SvarSlett
 2. FroskeMari16.7.13

  Jippi! Den fineste jakka har kommet med mønster. Jeg har kjøpt og skrevet ut mønsteret allerede og gleder meg til jeg kan begynne på strikkingen. Må bare gjøre ferdig noen andre prosjekter. Tusen takk for enda et nydelig mønster!

  SvarSlett
 3. Deilig din saujakker. Herlig er mønsteret og farger også. Det er masse glede for barna og mamma... bestemor også naturligvis. Ha en herlig dag.
  Hilsen fra meg.

  SvarSlett
 4. Nå ligger jakka på 10. plass over de mest populære mønstrene på Ravelry:
  http://www.ravelry.com/patterns/search#craft=&sort=recently-popular
  Gratulerer!

  SvarSlett
 5. For en fantastisk jakke! Jeg bare digger den! Fant den tilfeldigvis på ravelry, og den kom rett inn på strikkelisten. Kanskje det blir en julegave? :-)

  SvarSlett
 6. Jeg tror nok fort vekk at min to-åring har lyst på ei sauejakke ja. I allefall har mor lyst til å strikke en. Kjempefin!

  SvarSlett
 7. Åh, finnes det en jakke som heter "Villsauene på Runde"? Mine svigerbesteforeldre bor på Runde, så disse sauene har jeg absolutt et forhold til! Så gøy :) Denne må minstemann få seg!

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...