26.7.13

Håndspunnet villsau

Da er andre barnehagejakke til barnebarnet ferdig, denne er litt tykkere enn den første i Jamieson's Shetland Spindrift som er supertynn.
På den andre siden så er denne strikka i håndspunnet garn så kanskje mer som en jakke til høsten og våren, ikke som mellomlag?

Baksiden
Garnet er fra den ulla, den fiberen som jeg spant i Tour de Fleece nå i junu/juli. Sjeldent at jeg strikker så fort med håndspunnet garn, men det var godt også. Og - barnejakker går fort da.

Jeg er også veldig fornøyd med knappevalget, de ligner litt på de grønne nøstene på begge ermene. Jeg er så heldig at jeg bor i nærheten av Perlehuset og kan bare stikke innom ved behov (nå har de god nettbutikk, da).De som kjenner bloggen min veit at jeg klipper i rein ull uten å sy støttekant. Det jeg var litt urolig her var at garnet er supersoft og glatt, og jeg var redd maskene ikke ville holde på hverandre som vanlig ull gjør. Kanskje noe av fiberen jeg har spunnet er Superwash eller behandla på annen måte siden det er så mykt?

Så jeg hekla to støttekanter, det tenkte jeg ville være det beste i dette tilfelle. Og så blir det så pent på baksiden. Dette strikketøyet er så pass tykt at det å vende kanten inn dobbelt ville gitt en veldig klumpete kant på ei så lita jakke.


Men selv da var jeg urolig! Jeg har jo dårlig erfaring med at glatt garn glir opp under en heklekant. Noen på den lokale strikkekafeen jeg går på foreslo at jeg kunne vaske jakka, da ville den tove seg akkurat så mye at garnet ville holde seg på plass. Men siden jeg ikke hadde noen erfaring med det så sydde jeg likevel en kant på hver side med symaskin - og jeg vaska den.


Og sånn så kanten ut etterpå.


Med andre ord, jeg kunne godt klart meg uten den symaskinsømmen. Men det var en interessant reise, jeg lærte enda mer om kanter og oppklipping.


Nå gjenstår bare å overrekke jakka.

Og det aller, aller beste? Det fins ikke en sau i mils omkrets for meg å strikke. 

12 kommentarer:

 1. Kjempestilig jakke! Jeg syns du er tøff, jeg. Har ikke prøvd å klippe opp i strikke mitt før, det er med hjertet i halsen at jeg leser at andre gjør det! Så skjønner godt at du valgt både symakinsøm OG en runde i vaskemaskina. Du er tøff! Mønsteret er også utrolig gøyalt og spennend. Følger bloggen din! Hilsen Miriam

  SvarSlett
 2. Nydelig jakke denne også! Sauegensere og sauejakker er helige, jeg har strikket en genser, men det blir flere ;)

  SvarSlett
 3. Skøn skøn jakke :)

  SvarSlett
 4. Så utrolig kule grønnfarger sammen med bunnfargen =) Nammelinam! Superfin jakke :))

  SvarSlett
 5. Hvor er det en skøn trøje. Og tak for at dele dine erfaringer med opklipning, det er altid godt at have lidt at støtte sig til

  SvarSlett
 6. Kjempe snasen jakke :) flotte farger :)

  SvarSlett
 7. Denne grønnfargen var helt nydelig! Kjempefin jakke :)

  SvarSlett
 8. Disse jakkene er så flotte! Jeg har kjøpt mønster og skal strikke en med tid og stunder. :)

  SvarSlett
 9. For en flott jakke! Og grønnfargen er jo helt super, jeg er veldig glad i grønt har jeg funnet ut:-) Spennende å lese om dine erfaringer, takk for at du deler med oss. God sommer videre!

  SvarSlett
 10. Anonym1.8.13

  Hej
  Tack för att du visade dina fin filtar.
  Ett sticktips: http://talamodspasen.blogspot.se/2010/09/har-kommer-en-beskrivning-pa-hur-man.html
  Hälsningar från Fröken Slöjd

  SvarSlett
 11. Den er så fiiiin! Måtte inn og juble litt .

  SvarSlett
 12. Fantastisk fin!! Kunne virkelig tenkt meg en sånn jakke selv. =)

  Du spinner kanskje med kort trekk forover? Det gir en glattere tråd, tar mye lengre tid og er tyngre for hendene enn lengre trekk bakover/langdrag/longdraw. Sånn i tilfelle du ikke har testa det ennå.

  PS! Artig skriveleif over her - at du har måttet skru på ordrebekreftelsen... *ler*

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...