8.6.11

Høst og vinter, det er liksom meg

Jeg er blitt spurt om jeg vil bidra med et mønster til et nummer av et strikkeblad som skal gis ut neste sommer. Er du ikke enig, den som spurte kan ikke kjenne meg særlig godt? Greit nok at jeg strikker hele sommeren sjøl, men det jeg forbinder med sommerstrikking er enkle topper i bomull. Ikke at det er noe galt i det, men det er jo ingen ting jeg kan noe om. Hvem strikker sokker eller barnetepper (bortsett fra meg) om sommeren? Men kanskje jeg snakker over min forstand, kanskje flerfarga ullprosjekt er hot i et strikkeblad om sommeren også?
Ja, ja, jeg har nå lovt å tenke på saken.

Jeg jobber videre med disse vanskelige fargene. Siden jeg hadde symaskinen oppe på det regnbuefarga teppe, tok jeg meg endelig tid til å sy baksiden på babyteppe Hvit vinter.


Fargemessig er det kanskje ett av de jeg er mest fornøyd med, av og til er det enkleste det vakreste. Blått, mørk grått, rødt og hvitt, en klassisk kombinasjon.  Det skal bli en større utfordring, fargemessig, å få til et så reint uttrykk i et vognteppe av fargene på bildene under. 


Siden jeg har strikka så mange prosjekter med sterke kontraster ønsker jeg å utfordre meg sjøl med å lage et teppe der overgangene er svakere, ton-i-ton, kanskje nesten mot gråtoner i stedet for lys og skygge. Jeg ser at det lett kan bli både suppe og graut av dette, menpå den andre siden har jeg også veldig stor tillit til Wollmeise om at dette skal gå bra.
Jeg plukker mønstre fra boka Alice Starmore's Book of Fair Isle Knitting. Der er det nok å ta av.

Og siden du spør, kjenner jeg virkelig så mange babyer? Nei, ærlig talt, nå strikker jeg for hylla. Men det blir ikke mindre artig for det. Helt sant :D

10 kommentarer:

 1. Hva? Du som er dronningen av luftige bomullstopper?

  Knis.

  Tja, du kan jo argumentere for at man kan strikke noe som trengs til høsten, ala strikke votter i mai når du har tid til å gjøre deg flid med dem, og ikke i november når du hastverksfullfører jmfr salige Zimmermann.

  SvarSlett
 2. Jeg synes bestemt sagtens at man kan strikke et uldent babytæppe om sommeren. Personligt ville jeg gøre det, hvis jeg kendte nogen der skulle have baby i perioden. Skøn barselsgave. Og så er der jo heller ikke varmere heroppe i Nord
  ;0D
  Hilsen fra Ulla i Danmark

  SvarSlett
 3. Ha ha! Jag sickar vantar/ votter hela sommaren så du är inte ensam! De måste ju bli färdiga till vintern...

  SvarSlett
 4. Det er nå sokker som er sommerstrikketøy her i gården. I ull, selvsagt.

  SvarSlett
 5. Det går godt an å strikke vinterting om sommaren, berre arbeida ikkje er så store ( slik som genser ). Eg tenkjer vottar eller sokkar med fleirfarga mønster, slik som du er så god på.
  På sommaren har ein gjerne tid til slike "putle-greier", om hausten og vinteren må ein skunde seg fordi nokon frys medan dei ventar på resultatet.

  SvarSlett
 6. The world can always use more blankets. Knit on!

  SvarSlett
 7. Jag stickar också sockar på sommaren så jag har att ta av till hösten och vintern.

  SvarSlett
 8. Anonym9.6.11

  Hø, du er nu ikke den eneste, der strikker med ren uld hele året... er lige nu i gang med et tæppe i Evilla, og det er 20 grader (klokken er halv ti om aftenen). Og strikker man ikke sokker hele året?

  Dit vintertæppe er bare så smukt!!

  SvarSlett
 9. It's finished! looks (and feels) gorgeous! Well done! I really, really love it and should have made away with it while I had the chance! :)

  SvarSlett
 10. Jeg strikker tepper året rundt og høstklær blir ofte strikket om sommeren hos meg ;)
  Så hiv deg rundt ;)

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...