6.6.11

De vanskelige fargene

Den siste tida har jeg kost meg med et resteteppe. Det er mye fint å si om rester, så rart at vi (jeg) ikke tar dem i bruk oftere. Rester har sin helt egen utfordring, men stort sett så blir resultatet veldig bra. I hvert fall hvis man ikke skal strikke en voksengenser til bruk på kontoret. Vogntepper, mobilsokker, sokker, babyting, grytekluter, nevnte jeg tepper? Til og med hele dresser - hvis dressen er målet, og ikke, hvordan skal jeg uttrykke det, skjønnhetsverdien i en Goethe-isk fargeforstand.


Restegarn er også veldig vanskelig, med tanke på farger. Hvordan koble fargene, utnytte dem, sette dem sammen? Når det gjelder Wollmeise så syns jeg at det er nesten sånn at alle fargene kan settes sammen, men noen sammensetninger er bedre enn andre. Og jeg syns det er vanskelig å vite på forhånd hvordan sette sammen. Så fargeskalen er jo en trygg løsning, da, når man har mange farger. Med én nøytral farge (hvit, grå, svart, mørk brun) så kan man jo ha hvilke farger som helst, det er vanskligere når man begynner å vurdere fargeverdi (lyse mot mørke) som det er mye av i Fair Isle for eksempel. Da må man begynne å tenke balanse, tyngde mot det som er lettere.
På teppet over dominerer det gule ganske mye nettopp fordi det er såpass lysere tone (som i musikk) enn de andre fargene. Det er kanskje derfor den mørke stripa tvers over ikke er så dominerende (og ødeleggende) som den kunne ha vært?

Uansett, dette var et artig eksperiment. Teppet veier 430 gram, er strikket på pinner 2,5 mm og alt er Wollmeise, både i Twin og i 100 %, godt blanda, bare i restegarn på rundt 20 gram, et par på nesten 40 gram.

Den er vaska og strekt i dag, og skal få en bomullsbakgrunn i morgen. En nøytral bakgrunn.

10 kommentarer:

 1. Hei!! Jeg synes det ser flott ut!! Er imponert over jobben!! Enig i at farger kan være vanskelig men akk så morsomt også!! Ha en fin dag!! AnneK:-)

  SvarSlett
 2. Du verden, det var da et nydelig stykke arbeid! Enig med deg i at restegarn og farger er krevende. Du tror du vet hvordan de skal bli, men så blir resultatet helt annerledes. Jeg tenker at man enten må ta den helt ut og "go wild", eller roe ned med en hovedfarge som går igjen i hele arbeidet. (Og vips ender man likevel opp med å kjøpe litt garn til det som skulle være et rent resteprosjekt...)

  SvarSlett
 3. Nydelig teppe! Farger og restegarn er utfordrende...Selv er jeg ganske dårlig på å utnytte restene som ligger rundt omkring i huset - de har en lei tendens til å havne på nærmeste sfo.

  SvarSlett
 4. Teppet ditt ble nydelig.
  Det er vanskelig å sette sammen restegarn slik at det ikke ser ut som "restegarn" både med hensyn til farger og garnkvaliteter når man benytter seg av flere garntyper. (Det er jo enklere når man holder seg til en type garn) I allefall er det vrient om man ønsker seg et ferdig produkt hvor fargene harmonerer eller spiller på hverandre på en bestemt og ønsket måte. Det er jo ikke alltid man ønsker seg "lapskaus" :)
  Men det er en spesiell tilfredsstillelse når man klarer det og det er alltid utfordrende med restegarn.

  SvarSlett
 5. astrid7.6.11

  Dette er da mer et åkle enn et restegarnteppe :-)

  SvarSlett
 6. Einig med siste talar. ROGGBIF som åkle. Flott.

  SvarSlett
 7. Veldig vakkert!

  Jeg jobber med å kalle restegarnet mitt for lagergarn, for restegarn synes jeg høres litt demotiverende ut for meg selv. Mye gøyere med nytt og ubrukt. Men mye av lageret mitt er jo nytt og ubrukt, det er jo bare en liten stund siden det var nytt...

  SvarSlett
 8. Nydelig!

  Ha en fin dag :)

  SvarSlett
 9. Jeg fikk også klare åkle assosiasjoner til babyteppet - det er nydelig :)

  SvarSlett
 10. Helt nydelig! Og når det er samme mønster hele veien blir det jo ikke rotete. Bare lekkert! Og i allefall når man er så flink som du til å tenke på fargesammensetningen! :)

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...