9.12.09

Vi avbryter sendingen for litt reklame

På strikkekafé for snart ett år siden (gosjameg som tida flyr ...) satt E. ved siden av meg og strikka votter. Det var ikke bare det at E. var amerikaner som skilte henne fra meg og resten av de som var tilstede den kvelden. Men hun strikka vottene sine på vranga, altså vrengt. For dem som sliter med at de drar med seg trådene på baksiden av flerfarget strikketøy og gjør det altfor stramt, er dét et alternativ.

Men ikke bare med at hun introduserte nye teknikker, hun hadde også med seg en liten tingest som i hvert fall ikke jeg var kjent med fra før av, en magnetisk mønsterholder.


Bildet viser min sommerfugl-mønsterholder. Den fungerer på den måten at den er todelt: Èn magnetisk del på baksiden av mønsteret eller boka, og én magnetisk del på oversiden. Så bruker man den på oversiden til å skyve opp etter hvert som man beveger seg i diagrammet. Helt enkelt genialt!

De kommer i mange forskjellige mønstre, denne marihøna for eksempel, eller disse mer nøytrale uglene. Søk på "pattern keepers" på etsy, og se hva som kommer opp. Og kanskje du finner den perfekte julepresangen til en strikker i familien :)

--- Redigert 10. des. ---

I kommentarfeltet foreslo Kaur en annen magnetisk løsning, nemlig magnetiske bokmerker. Og de er det mulig å få tak i i bokhandelen på hjørnet også.


I hvert fall fikk jeg tak i dem på mitt hjørne, 3 stk til den nette prisen av 3o kr. Ikke like fine, ikke like lange, men minst like praktiske. I hvert fall når man har sånne mønstersider som jeg har ...

16 kommentarer:

 1. Dette var virkelig en smart duppeditt. Jeg synes mange ganger det er vanskelig å holde øynene på rett linje. Flott tips. :-)

  SvarSlett
 2. Der ga du meg et supert tips til en siste liten gave til svigermor, gitt! Takk! =)

  SvarSlett
 3. Anonym9.12.09

  Oj, hadde glemt at jeg hadde en slik sak -rett nok uten pynt på. Den skulle jeg ha brukt da jeg i høst strevde med et sjal hvor mønsteret var på engelsk og med flere diagrammer. Ja,ja. Hilsen Toril A.

  SvarSlett
 4. Kjempelurt!
  - Men jeg har kjøpt noe lignende på Akademika på Blindern, men det var nok meningen at det skulle være bokmerke, og de var ikke like lange. - Og slett ikke like dekorativ ;-)

  SvarSlett
 5. Kaur, de som er kortere skulle jeg også gjerne hatt - når det er flere diagram på samme side er de lange upraktiske. Jeg skal stikke innom der i morgen og se hva jeg får tak i. Takk for tipset :)

  SvarSlett
 6. Jeg får håpe de har slike ennå. Det er nok et år siden jeg kjøpte dem. De lignet avlange "post-it" lapper.

  SvarSlett
 7. Vilken jättesmart tingest, en sån skulle man haft..kanske man kan tillverka en egen :)

  SvarSlett
 8. Har sett på disse og annet smart utstyr hos KnitPicks - men de sender jo ikke til Europa dessverre. Mitt alternativ er magnetiske bokmerker eller post it-lapper. Men variantene fra Etsy var jo hakket finere da...

  SvarSlett
 9. Siena, det hadde jeg ikke sett før, den var jo veldig flott. Men det går an å spørre folk på Ravelry da om de kan hjelpe en? Men jeg syns også det er veldig synd de ikke sender til Europa. Jeg lurer på hvorfor, så mange andre gjør det.

  SvarSlett
 10. Så smart! Jeg er veldig lei av å bruke krøllete Post-it lapper som mister limet underveis. Bestilling er sendt på vegne av både meg selv og moren min. Takk for tipset :-)

  SvarSlett
 11. Strikkepanja10.12.09

  kjempesmart duppedings! Jeg tror jeg har et sånt bokmerke liggende. Synes det fungerte dårlig som bokmerke, det ble for omstendelig å flytte på, men kanskje det er bedre til diagrammer?

  Er det "Lederhosen" du har gitt deg i kast med? Jeg har én sokk ferdig og bråtet igjen på den andre. Bilder kommer snart ;-)

  SvarSlett
 12. Jeg har sånn jeg - men har gått tilbake til Gule lapper. Det enkle funker alltid best for meg. Da kan jeg notere stikkord underveis på lappen også. Og lappen dekker kun mønsteret og ikke teksten på siden. 3M sine lapper har lim som holder en hel genser.
  Men - smak og behag kan jo ikke diskuteres, noen liker det ene og noen liker det andre. Eller tredje.

  Sånne som Sienna henviser til får du kjøpt hos Du Store Alpakka, både i A5 og A4-størrelse. De er fine.

  SvarSlett
 13. Hei. Jeg kjøpte min magnetplate for en del år tilbake her.

  http://www.margaretha.no/butik/default.asp?

  Genial ide.
  Jeg har slitt ut magneten som følgte med. Da fikk jeg kjøpt en ny. Faktisk en rull, som eg klippa til i dei størrelsen eg ville ha. Den kjøpte eg på en bokhandel med kontorsaker.

  P.s Fine blogg du har.

  SvarSlett
 14. Så genialt! Og så enkelt! Takk for supert tips.
  Og så må jeg jo si at du har laget de utroligste ting siden jeg var innom sist. Jeg blir alltid så glad av å lese bloggen din. :-)
  God lørdag!

  SvarSlett
 15. De der magnet tingster har jeg erhvervet mig for 2 år siden og de fungerer supert når man strikker noget med meget mønster. Men det med bogmærkene var da også en knalgod ide til mindre fælter mønster

  SvarSlett
 16. Her har det kommet flere gode tips, ser jeg! Supert! =)

  PS! Har du fått med deg at jeg har Giveaway i bloggen denne uka? Sleng deg med, da, vel! =)

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...