17.12.09

Derfor strikker jeg sokker (i tilfelle du har spurt deg sjøl det spørsmålet)

Du trodde jeg strikka sokker for moro skyld, du? Åh, nei, ikke jeg, nei. Fra tidlig høst til seint vår bruker jeg ullsokker i støvler, arbeidssko, tøfler, senga ... Så selv om jeg gir bort mange så beholder jeg endel sjøl og. (Og når sant skal sies så er det jo heller ikke alle sokker jeg strikker som er like vellykka. Selv om det er fine bilder ;p)

Så det er ikke det minste rart at de blir seendes ut som dette:
Hull gir god anledning til, og ikke minst god unnskyldning for, å strikke enda mer. Jeg vet, det er jo ikke sånn det skal være. At man produserer for at de skal gå fort i stykker for så å kunne produsere mer, men sannheten er at jeg ikke er det minste lei meg.
Sokkene er strikka på pinner 2 mm, og de ble ferdige i mars i år. Det har vært en sommer i mellom (og da har jeg ikke brukt ullsokker), så hvis du lurer: Nei, ren Wollmeise merinoull er ikke særlig fotvennlig.

Ikke på disse føttene i hvert fall :)

22 kommentarer:

 1. Det er altfor mye arbeid i et produkt til at det bare skal brukes for en en slik kort sesong.
  Sløsing med gode talenter spør du meg. :-))

  SvarSlett
 2. Om de inte går att laga, så borde det gå att hitta på nya användningsområden till dessa sockar, kanske de skulle gå att göra om till vantar exempelvis...hmm

  SvarSlett
 3. Du må jo stoppe dem! Det er jo bare et hull på hælen, resten ser like fint ut. Når jeg gir bort hjemmestrikkede sokker gir jeg alltid bort litt av restegarnet også, til å stoppe med.

  SvarSlett
 4. Godt å se at det ikke bare er jeg som praktisk talt bor i ullsokker:) Nå må jeg innrømme at jeg bruker mine også om sommeren (og ja, det er mange som ikke tror jeg er helt vel bevart på grunn av dette :p) Håper du i alle fall får stoppet noen av de vakre sokkene dine. En del av de du lager kan nok bukes som gode eksempler på at strikking absolutt kan betegnes som brukskunst!

  SvarSlett
 5. Jeg er ingen sokkestrikker, dessverre for de er jo så kjekke å ha på føttene. Votter derimot strikker jeg gjerne, rart i grunnen, må jo strikke to av hver av dem også.
  Men inspirert av blant annet deg og andre flinke sokkestrikkere, har jeg meldt meg på en sokkealong. Kanskje jeg knekker koden.
  Siden jeg ikke er en sokkestrikker, har jeg lært meg noen sokkeresurkuleringsknep: stoppe selvsagt, strikke ny hæl, eventuelt ny fot, strikke hælen med sterkere garn.

  SvarSlett
 6. Det er vel FOTvennlig - men kanskje ikke så veldig slitesterkt?
  Jeg kvier meg litt for å strikke sokker i ren merino, eller ren ull i det hele tatt - for når jeg først har gjort jobben, vil jeg at de skal vare i all evighet. Muligens en blanding av lat og gjerrig... Men - hadde vi vært en generasjon eldre, så hadde vi vel stoppet sokkene våre, antakelig...? (Men stopping driver jeg lite med, gitt).

  Men sokkene var jo flotte så lenge de varte!!

  SvarSlett
 7. Nei, jeg kommer aldri aldri aldri til å stoppe en sokk. Sa hun med barnslig stahet og et smil om munnen :)
  Rekk opp hånda de som stopper sokkene sine! Og ikke bare de som sier de skal gjøre det, men faktisk gjør det ;)

  SvarSlett
 8. Jeg stopper IKKE sokker! Men så strikker jeg dem ikke i ren merino heller...bruker et eller annet blandingsgarn, og går i hjemmestrikka hele året (også i måneder uten R...)Har til dags dato ikke slitt hull på et eneste par! Men de er sikkert ikke så varme og fotvennlige som dine wollmeise...

  SvarSlett
 9. Marit, å strikke med nylon er for feiginger! Nei da, bare tøysa, det er jo det som er løsningen. Og jeg har gått mer eller mindre helt over til nylonblanda wollmeise også etter at jeg opplevde dette med ett av de første parene jeg strikka. Men da sa folk til meg at det ble nok bra bare jeg strikka tettere, med pinner 2 mm - da skulle det ikke bli slitasje. Vel, for mine føtter fungerte ikke det. Og jeg har bevist det :D

  SvarSlett
 10. :rekker opp hånda:

  (Men bare hjemmestrikkede.)

  SvarSlett
 11. Rekker opp hånda...

  SvarSlett
 12. Anonym18.12.09

  Jeg stopper sokker! Faktisk synes jeg det er en ganske givende aktivitet, for det gir sokkene som jeg har brukt tid på å strikke et enda lengre liv. Jeg tror jeg hadde følt det som sløseri med min egen tid (og forsåvidt penger også) dersom jeg skulle kastet dem når de fikk hull. Samtidig skal det sies at jeg gjerne bruker dem en stund med hull i før de stoppes.

  SvarSlett
 13. *rekker opp begge hender* samtidig som jeg beundrer sokkene dine. Verdens vakreste sokker med hull, viser bare at de er blitt brukt... Ha en flott helg!

  SvarSlett
 14. Jeg hører hva du sier, men har problemer med å skjønne det. Jo jeg forstår at du elsker å strikke flotte sokker, men de kunne jo vare litt lenger da! Slike fantastiske sokker hadde fprtjent en bedre skjebne. Men kjenner jeg deg rett så er du allerede i gang med et nytt par!

  SvarSlett
 15. Hva?!? Stopper du ikke så flotte sokker? *dån* Send dem til meg, så skal jeg stoppe dem. De er jo kunst, som jeg har sagt til deg tidligere :-)

  SvarSlett
 16. Så snill du er, Hilde <3 Det er kasta, gone, borte, forsvundne, resirkulert! Og, ja, jeg har funnet fram et par andre godsokker, Liv :)

  All ære til alle dere som stopper!

  SvarSlett
 17. Det er grunnen til at jeg strikker rundt 40 par i året også. Stopping, nei det er for pyser. Hardbarka sokkestrikkere tar bare frem pinner og garn og vips så er enda et par ferdige:-)

  Du får klippe av helen og sy rundt kanten og vips så har du fått et par flotte Yogasokker ;O)

  SvarSlett
 18. Er innom for å ønske deg og dine en riktig God Jul og et Godt Nytt År!

  SvarSlett
 19. Kasta eller resirkulert!

  Du har da ikke kasta dem! De flotte sokkene, med så stort resirkuleringspotensiale...

  SvarSlett
 20. jeg pleier ikke akkurat å stoppe sokkene, men jeg reparerer hullene med å plukke opp masker rundt hullet og strikke en lapp over hullet. Helt nødvendig hvis jeg skal ha glede av dem mer enn en uke! Så lenge det er strikking og ikke stopping er det til å leve med!

  SvarSlett
 21. Hehe- jeg kan godt være feiging jeg, bare jeg slipper stoppinga...;-D
  Ønsker deg ei god jul.

  SvarSlett
 22. Jeg haaaaaader når det sker--- har to som skal "lappes":-0

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...