30.8.08

4 forskjellige kantareller

I nydelig skog-silt solskinn var vi på soppjakt i dag, og fant massevis av spiselig sopp! Vi plukka litt risker og skrubb, men vi fant fire forskjellige typer kantareller som ble hovedmengden i kurven vår: Traktkantarell (Craterellus tubaeformis), svart trompetsopp (Craterellus cornucopioides), vanlig kantarell (Cantharellus cibarius) og gul trompetkantarell (Craterellus lutescens) :D

Det er ikke ofte man kommer over den svarte trompetsoppen, så det var særlig gledelig.

Hvor man finner så mye matsopp? For eksempel på Nesodden utenfor Oslo. Da vi tok ferja hjem igjen kom det en dame bort til oss og inspirerte fangsten. Hun likte det hun så, men la likevel til at hun nettopp hadde vært i skogen selv og funnet 4 kurver med steinsopp. Dét fant ikke vi, så vi får være fornøyd med kantarellen i stedet.

We found a lot of eatable mushroom today, more specific four different cantharelluses. It's not often one finds the black cantharellus, Craterellus cornucopioides, so we were very happy abot that catch :)

10 kommentarer:

 1. Trodde først du hadde funnet sopp til garnfarging :)

  Sopp er godt! Men jeg vet for lite om sopp til å gå på sopptur alene, dessverre.

  SvarSlett
 2. Jeg visste ikke at svart trompetsopp var en kantarell, og gul trompetkantarell hadde jeg ikke hørt om. Så lærte vi noe i dag og :)

  SvarSlett
 3. Har du färgat med svamp någon gång? Jag provade på det på kurs, på 80-talet, men det är svårt att hitta bra svamp.Kan bli riktigt fina färger ifall man har tur och finner på några som ger rött.

  SvarSlett
 4. kantareller smaker mye bedre enn steinsopp!!! særlig med litt olje, salt og pepper, og en rask tur i stekepannen... ble det mye rensking da?

  SvarSlett
 5. Sopp er så utrolig godt, men jeg vet ingen ting om hvilke sopper man kan og ikke kan spise, så det blir med de man kan kjøpe på butikken... :o)

  Ha en strikkende kreativ uke...

  xoxo

  SvarSlett
 6. Mammdragen, du har så rett så rett :)
  Synnøve Olava og merete, dere gjør rett i å ikke plukke sopp hvis dere ikke kan nok. Det er sjeldent jeg er overfraogned i meningene mine (håper jeg), men dette har jeg en sterk mening om: Sopp er ikke til å spøke med.
  strikkelise, de forandrer stadig navn, men de er i hvert fall i samme familie, kantarellfamilien :)
  Knit-marie, nei jeg har ikke det. I år vil det ikke bli noe problem å finne sopp her på ØStalndet i hvert fall, skikkelig flott soppår :)

  SvarSlett
 7. Anonym1.9.08

  I still can't figure out why very very few people in Canada pick mushrooms. Those that do are rare and don't have much competition in the woods. Me? I wouldn't know an edible mushroom unless it showed up on my plate... but I'd love to know which ones to pick, it sounds like so much fun.

  SvarSlett
 8. Kanskje jeg burde ta meg en tur jeg også? Den ligger jo så nærme den skogen. Svigerfar vet visst om en del bra soppsteder, kanskje jeg kan få lurt noe ut av han...

  SvarSlett
 9. Anonym2.9.08

  Kjempeflott soppår på Vestlandet óg i år! Har vore på ei kantarelljakt allerede(ja, eg kaller det jakt ;) Utbytter var særs bra, og vil nok bli gjentatt før sesongen er omme :D

  Ser no at eg har vore slapp med kommenteringa her i det siste.. Men eg følger med altså ;)

  SvarSlett
 10. Å ja, å lete etter sopp ER jakt, og en kjempespennende også. Jeg tror det er derfor unger faktisk liker det veldig godt, å gå på soppjakt :)

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...