18.4.16

Popup-shop

I helgen fikk jeg være med på at fire svenske kvinner med hver sin nettbutikk åpnet en popup-shop, en fysisk butikk, relativt sentralt i Göteborg. Petra fra Magasin Duett, Maja fra Majas Manufaktur, Linnea fra Clara Linnea og Lotta fra tant Kofta har alle fire levedyktige og markerte nettbutikker, men av og til er det fint å ta tingene sine og treffe kundene der de er.


De har prøvd andre lokaler i Göteborg tidligere, men dette som heter Fritidsagenturen som ligger rett bak Kastellet er både sentralt og rimelig nok, i tillegg til at det er stort nok til deres behov. I tillegg var lokalet utrolig hyggelig og lyst. Denne gangen viste det seg å være litt trangt - det er ulempen med å bli for populær ...

Dette er nok typisk for hvordan det ser ut etter at alt er satt opp, men før butikken er åpnet.


En popup-shop er en tilfeldig butikk åpner dørene sine tilfeldig, ofte i tilfeldige lokaler, men ikke nødvendigvis. Og fenomenet er ikke så gammelt heller, ca 20 år. Man kan jo tenke seg at etter at de sosiale mediene har tatt av så er det også lettere å organisere og formidle at man står her eller der, og at man selger ditt eller datt. Garn for eksempel.

De arrangerte også små strikketeknikkurs, for eksempel demonstrerte Sandra Lindh hvordan man kan dobbelstrikke, i dette tilfelle grytekluter (som helt tilfeldig sto i stil med det vakre gulvet).


Jeg hadde en supertkort kurs i klipping. Det var kurs i i-cordopplegg og annet, til sammen var det seks kurs i løpet av helga. Da sto vi som holdt kurset rundt benken innerst i lokalet og viste dem som ønsket og var interessert.

Linnea hadde med seg sine maskinstrikka pulsvarmere og
solgte også strikkemønstrene sine.
Tant Kofta skuffa som vanlig ikke, hun er reisende i vakker innpakking! Og vakre garn, selvfølgelig. Siden hun reiser til Norge for å kjøpe ufarga garn skal jeg lage egen artikkel om henne litt seinere denne uka.


Det kom folk fra nær og fjern for å være med på dette. En stor strikkegruppe fra Vest-Sverige skulle tilfeldigvis denne helgen til Göteborg. Siden toget var forsinka kom de i fire taxier fra togstasjonen - man må jo nesten bare elske deres entusiasme for å støtte opp om sånne prosjekter. Andre, både grupper og individer kom med bil, tog og buss, i tillegg til at det kom mange fra byen selvfølgelig.


For meg personlig var det utrolig morsomt at det kom så mange med Loppa. Jeg så minst 4 ferdige, og minst like mange som kom og viste sine halvferdige.

Her er flere bilder fra Instagram.


Neste gang de har popup-shop, som er på samme sted, er helga 26. og 27. november. Er du i nærheten og trenger gaver til jul anbefales det å stikke innom.

Og så ser jeg selvfølgelig fram til at fenomenet dukker opp i Norge også! 

5 kommentarer:

 1. Moro, moro! Det er noe med å en gang i blant få hilse på og kjenne på garnene fysisk. Og så moro at mange støttet opp!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg tror det passer både dem som har nettbutikker å komme ut og vise seg fram fra tid til annen, et par ganger i året, og for oss som kunder. Som du sier, å faktisk få se og kjenne på det.

   Slett
 2. Näst gång får alla pop-uppare komma till Stockholm, önskar jag mig!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ikke sant, dette må få konsekvenser? Stockholm kan jo ikke være dårligere enn Göteborg? ;)

   Slett
 3. Så artig konsept! Jeg har ikke hørt om "popup-shop" tidligere, men dette var spennende. Gleder meg til å se mer fra turen din ��

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...