26.8.14

Tester sjøl

Når jobben består i å skrive strikkemønstre er det både avslappende og lærerikt å strikke andres mønstre, litt som å gå på kurs. Når jeg i tillegg får lov til å teststrikke blir det ekstra interessant fordi jeg får se den prosessen som jeg sjøl utsetter andre for, fra forsiden.

Og noen ganger er man ekstra heldig. Da jeg så Connies nye jakke falt jeg pladask og jeg sendte henne en forespørsel om jeg kunne få teste den hvis hun trengte noen. Hun sa ja, og etter måneder med tallknusing og mønstersupport til andre på mine egne mønstre, føler jeg nesten jeg er på ferie nå.


Jeg starta med grå Drops Merino, grå er en grei farge til meg og merinoen deres ville vise fram mønsteret på jakka veldig bra, tenkte jeg. Men første forsøket blei helt feil, jakka blei enorm (selv om jeg hadde gått ned en størrelse etter prøvelappen), og grå ble så tamt. Hvem ser vel grå jakker i soukene i Marokko?

Så da jeg fikk se den nye Tweed-mohair-kvaliteten som svensk Magasin Duett tilbyr og i rødt, bestemte jeg meg for å rekke opp den grå og gå over til rød i stedet.
Det største problemet med garnet er at det fyller ut mønsteret på en annen måte enn alpakka (i den originale jakka) gjør så jeg håper at mønsterdelen i overdelen vil strekke seg ut etter vask og blokking.


Jeg er veldig overraska over hvor drøyt garnet er for øvrig, bildet over viser ca 120 gram. For meg er det viktig når jeg skal bruke jakker at de ikke blir for tykke og tunge. Jakka er kjapp å strikke så dette blir en fin ettersommerjakke. Selv om, neste gang jeg strikker den skal jeg strikke den rundt og klippe opp - når jeg ikke teststrikker.

Her er mer design fra Connie.

7 kommentarer:

 1. Så nydelig jakken blir, godt med andre utfordringer :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, jeg gleder meg til å bruke den allerede :D

   Slett
 2. Den blir lekker! Kos deg med feriestrikk :)

  SvarSlett
 3. Anonym27.8.14

  Nydelig farge! Tror jakken blir veldig fin!
  Skal du paa ferie til Marokko? Der er det kjempefint - var der for to aar siden

  SvarSlett
 4. Så nydelig! Og såå vakker farge! :-)
  Ønsker deg en flott kveld videre Ann..
  Klem..

  SvarSlett
 5. Deilig å strikke noe der noen andre har "ansvaret" :)
  Og så fint det tweedgarnet var. Gleder meg til å se ferdig jakke!

  SvarSlett
 6. Så herlig farge du har valgt! Jeg la den jakken i mine favoritter med en gang jeg så den, den er bare såååå fin!! Følger med deg i prosessen, gleder meg til å høre hva du syntes om mønsteret. Blir spennende med blokkingen da :-)

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...