21.11.16

Etterord om den lille babykjolen

Den lille babykjolen som mest er kjent under navnet Clarakjolen, men som bør omdøpes til Agneskjolen og som jeg snakka om i forrige innlegg, er også kopiert av Noa Noa fikk jeg opplysninger om.

Det vil si, det er vel strengt tatt en vest, men likheten er påtagelig. Som en kommentar på Instagram sa det: Utrolig at et design har holdt seg så populær i nesten 100 år.

Jeg fikk også spørsmål i kommentarfeltet om dette med biblioteket på Maihaugen. Måten jeg gjorde det på var inspirert av Nina Granlund Sæther og hennes bok Votter. Jeg sendte en kurator ved museet en forespørsel, og hun sendte tydeligvis e-posten min videre til biblioteket. Jeg gjorde ikke annet enn å spørre om det var mulig å komme og se på det de hadde av strikke-litteratur, og vi avtalte tid. Da jeg kom fram hadde også bibliotekaren funnet fram litt annet som ikke sto på litteraturlista si - en del blader blant annet. 

1 kommentar:

  1. Jeg har også en kjole i ull fra Indiska (voksenkjole) som har samme mønster øverst og de samme hullradene nedover kjolen. Morsomt det du fant ut om Agnes (jeg tenkte også sporenstreks at den da burde omdøpes til Agneskjolen), men som du sier, det kan jo hende den hadde et liv før hennes oppskrift i bladet også. Skulle gjerne visst!

    SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...