16.10.16

Bringebærkjolen

Jeg var visst ikke helt ferdig med de små kjolene som kom under navnet Lille frøkolleksjonen i sommer. Det var visst flere som skulle ut.

Denne gangen kaller jeg den Bringebærkjolen, fordi jeg syns mønsteret har noe bringebæraktig over seg, litt som bær som ligger i en skål.


Den kommer i fire baby- og barnestørrelser, 0-3 måneder, 6-9 måneder, 1-2 år og 3-4 år. Den er litt lengre enn de andre kjolen i Lille frøkolleksjonen og så er det knapper i begge selene i stedet for bare på den ene.
Jeg har også lagt med en egen bildeforklaring på hvordan du feller overgangen fra kjolen til bærestykket, de som er under armene.

Jeg anbefaler at rillestrikket nederst og i bærestykket strikkes på 2,5 mm og at kjoledelen strikkes på 3,5 mm - da blir det stramt og fint der det skal være og så blir blondedelen lett å strekke ut og det fine gamle strikkemaskindiagrammet kommer godt til rette.

Det er ikke noe særlig vanskelig mønster hvis du følger beskrivelsen min, men det er et par teknikker som kanskje er nye for mange - falsk sømmaske og icord-kant i bærestykket. Icord-kanten gjør at bærestykket holder seg sammen, at det ikke strekkes for mye ut ved bruk. Og det er superenkelt ... og ikke minst blir det pen avslutning langs alle kantene.

Jeg har strikka fire stykket, blant annet den gammelrosa over her, i Sandnes Tynn merino. Den veier 70 gram og er strikka for størrelse 6-9 måneder, men jeg tror strikkefastheten min er litt løsere så den er nok litt større.

På min merino-kjole valgte jeg også å strikke forkorta pinner nederst bak så den ikke så lett skal gli opp bak, men det forklares ikke i mønsteret. Hvis du ønsker å gjøre det foreslår jeg at du deler inn baksiden i tre deler, strikker 2/3, snur til 1/3, snur og strikker 3 masker forbi den første snuinga og snur igjen på samme måte på andre siden, hele tiden 3 masker flere på hver side. Og gjentar det enda en gang. Da blir det noen fine omganger nederst bak.
Jeg brukte German Short Rows.

Mønsteret koster 40 kr pluss 25 % MVA for norske kjøpere, i praksis 50 kr. Du kan kjøpe det via Ravelry her.
Jeg håper du blir fornøyd med kjolen.

Og - det er visst enda et par som er på vei ut også ... 

6 kommentarer:

 1. Wow, denne falt jeg for !

  SvarSlett
 2. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 3. Nydelig kjole, og smart med vendingene bak på kjolen! Jeg er spent på å se hva mer som kommer :)

  (Det er to babyer på vei jeg kan strikke til, men begge er gutter ... typisk! Jeg tror vi må gjeninnføre kjoler som plagg på små babygutter ;))

  SvarSlett
 4. Hei!
  Har betalt mønster til bringebærkjolen med paypal, men ennå ikke mottatt mønsteret 😨
  Tar det lang tid?

  SvarSlett
 5. Hei!
  Har betalt mønster til bringebærkjolen med paypal, men ennå ikke mottatt mønsteret 😨
  Tar det lang tid?

  SvarSlett
 6. ÅÅ, den er så fin, men prinsessa mi er litt for stor nå! Lekre farger!

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...