7.8.15

Snøklokker i august

De fleste kjenner meg som en som lager strikkemønstre med flere farger. Jakker, votter, sokker ... Noen unntak fins det, barnejakka Eivor og damejakka Elinor for eksempel.

Men det siste året har vært mye prega av sjalstrikking i den store strikkeverden, har dere sett det dere også? I hvert fall oppdaga jeg at det fins en utrolig stor og variert - og eldgammel! - tradisjon for blondestrikk. Og i vinter begynte jeg å lete etter et blondemotiv (lace) jeg kunne bruke på ei barnejakke.

Snowdrops
Så de siste ukene har jeg publisert tre mønstre med det lille shetlands snøklokke-motivet, Snowdrops. Jeg oppdaga veldig fort at det kanskje er et av de vanligste motivene, kanskje fordi det er så enkelt å huske? Så vidt jeg kunne finne ut var det ikke brukt i klær sånn som jeg ønsket å bruke det.

Først ut var babyteppet Snøklokker, en naturlig forlengelse av prøvelappen fordi den blei så vakker.  Teppet strikkes fram og tilbake i tynt garn på pinner 4 mm for virkelig å få fram det lille blomstermotivet når teppet strekkes fuktig. Baksiden er hvileomganger, det vil si de strikkes vrangt, uten fellinger og kast.
Teppet på bildet er strikka i KnitPicks Palette, og gode norske alternativ kan være Rauma Lammeullgarn, Malsen og Mor Shetland Soft eller kanskje en eller annen alpakka fra Du Store Alpakka? Det trengs ca 150 gram garn.
Ann Karin har strikka det i naturhvit merino fra Hjertegarn Danmark.

Mønsteret koster 35 kr pluss moms for norske kjøpere, det vil si 43,75, og du kan kjøpe det her.
Babyteppet Snøklokker
Så kom de to barnejakkene Marsklokker og Snøklokker. Det vil si, det var dem jeg begynte med i vinter, og jeg har fått utrolig mye hjelp av teststrikkerene som strikka hver sin størrelse. I alt har det vært fem stykker på hver jakke.

Marsklokker har motivet løpende rundt som bånd, både på forsiden, på ryggen og oppover ermene. Den strikkes uten montering i bærestykket, med raglanfellinger.
Den kommer i fem størrelser, fra 9-12 måneder til 8 år, og størrelsene er relativt generøse sammenligna med tidligere strikkemønstre jeg har skrevet. Det trengs ca 100 gram i den minste størrelsen, og 300 i den største. Jeg anbefaler at de perlestrikka kantene strikkes på pinner 2,5 mm og blondedelene på 3,5 mm så blomstene kommer til sin rette. Strikkefastheten er 20 masker = 10 cm så det er mye forskjellig garn som kan brukes her. Finull? Mitu? Alpakka? Babyull? Malsen og Mor Lamora?

Modellen på bildet er strikka i det shetlandske ullgarnet Jamieson & Smith 2-ply Jumper Weight, og kan best sammenlignes med Finull.

Mønsteret koster 40 kr pluss moms for norske kjøpere, det vil si 50 kr. Du kan kjøpe det her.
Barnejakka Marsklokker
Barnejakka Snøklokker har det lille motivet over hele jakka, den er betydelig finere i uttrykket, mer en gammeldags blondejakke. Modellen er strikka i det nydelige garnet Lamora fra Malsen og Mor, og siden det inneholder litt angora får det en sånn vakker puseeffekt.
Også på denne jakka foreslår jeg 2,5 mm til de perlestrikka kantene og 3,5 mm til blondedelen.

Denne jakka strikkes annerledes enn Marsklokker. Her strikkes hele bolen nedenfra, rundt med klippekant, og når åpninga skal formes foran oppe strikkes den fram og tilbake. I tillegg settes det av masker til klippekant for de to isydde Alt dette forklares i det 10-sider lange mønsteret.

Dette mønsteret koster også 40 kr pluss moms for norske kjøpere, det vil si 50 kr. Du kan kjøpe det her.

Barnejakka Snøklokker

Hvis du ønsker å kjøpe alle tre mønstrene kan du du bruke koden snowdrops, da koster de 90 kr + mva til sammen. Legg alle tre mønstrene i handlekurven på Ravelry og den endelige summen er 90 kroner i stedet for 115 kroner. Har du allerede handla ett av mønstrene vil du likevel kunne kjøpe de to andre mønstrene og få avslaget.

Jeg gleder meg til å se disse jakkene og teppet strikka opp. Kanskje det blir snøklokker i januar i stedet? 

5 kommentarer:

 1. Disse mønstrene er så nydelige! Jeg leste meg spent nedover, og jammen hadde du en fin pakkepris for alle tre. Jeg tror jeg må strikke alle sammen! <3

  SvarSlett
 2. Så flotte mønster du har laget. Synd jeg ikke har noen baby å strikke til...

  SvarSlett
 3. Liker Marsklokker veldig godt :) Skal huske på den etterhvert.

  SvarSlett
 4. Kjempefine mønstre, alle tre! Skulle gjerne hatt en liten å strikke til... Liker godt å strikke lace. Det er jo mønsterstrikk med en farge:)

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...