7.5.07

Mitt liv for en sokk!


Visste du at det fins helt egne sokkeblogger? Ja, kanskje ikke 100 % rene, men dominert av strikkere med et svært entusiastisk forhold til sokker.

Den ultimate sokkebloggen må være finske Heidis, tror jeg. Hun henter mønstre fra Eunny, og når Heidi påstår at Eunnys Bayerische-sokker (som forresten er blitt Interweave Knits nye redaktør ...) er vanskelige så tror på henne ;)
Inne hos Heidi lå det en lenke til en veldig spesiell sokke-KAL. Prosjektet er et hands-on-prosjekt: Ett mønster skal vandre verden rundt, og alle som deltar strikker litt på den sokken som etter hvert utvikler seg. Er dette det nyeste innen internasjonal forsøstring?
Dessverr var fristen 6. mai, jeg mista det med én dag :(

Men Heidi er ikke den eneste sokkebloggeren, nei. Flere finner ser ut til å strikke sokker på nettet, for eksempel Mustaa villaa. Ikke alle finner skriver på engelsk om sine sokkeopplevelser, men det gjør Emilia i My Lovly Red Wellies. Enda en finne som har kasta seg på sokkene fra Bayern. Er finner særlig kalde på føttene tro?
Mari i Portugal har også lagt hjertet sitt i sokkene. Knitting Moose tar den ikke helt ut, kanskje vi skal takke for det ;)

Er det virkelig entusiastisk lager du en egen flickr-gruppe. Det har Socktopia gjort. Og ikke nok med det! De har til og med sitt eget forum. Hvor sokkegal er det mulig å bli? No limits :D
flickr er det flere hundre grupper som tar for seg sokker og strikking! Bare for å ha nevnt noen: Sockheaven, bilder fra KAL'en Green Socks, Sock Knitters Unite, og Socktoberfest.
Og syntes du ikke dine sokker passer inn noe sted så kan du alltids lage din egen. Det har Ugly Knitted Socks gjort ;)

Ja, og så fins det designere som satser på sokker også, Cookie A. for eksempel. Cookie A. har også laget mønstre og lagt ut gratis på Knitty, for eksempel Monkey, Hedera og Baudelaire.

Savner du noen å strikke sokker med? Hvorfor ikke bli med på en knitalong? For eksempel 2007 Rockin' Sock Club, eller Interweave Knits Favorite Socks-kal. (Dessverre er det for sent å bli med på SockMadness ...)

Og kan du ikke strikke sokker, sier du? Nå har du ingen unnskyldning for ikke å lære i hvert fall :) Hos Maud er det flere enkle mønstre å starte med, og her er et eksempel på en norsk oppskrift med fletter, også den veldig enkel.
Og når du har lært kan du velge og vrake blant alle disse modellene eller disse på Hobbyforumet.

Noen som kjenner til norske blogger som særlig fokuserer på sokker?

---- The picture ----
I asked politly (I hope?), and Very Pink gave me permission to borrow it. Even tough she will not understand the rest of the text she will understand this: Thanks a lot :D

9 kommentarer:

 1. De er velkommen. :)

  (I had to use translation software to get that phrase...I hope it's correct!)

  SvarSlett
 2. Well, I don't know about that ... :) In English yes, You are welcome, but in Norwegian I would say Bare hyggelig - which translate something like Just nice.

  Anyway, thanks again :D

  SvarSlett
 3. Anonym7.5.07

  Sokker er kjekt det, men det må vel bli litt kjedelig i lengden? ;)

  SvarSlett
 4. Det var mange fine sokker det ja. Og de Bayerische-sokkene så vanskelige ut!! Ikke noe for meg riktig ennå :)

  SvarSlett
 5. Det er virkelig mange flinke folk rundt omkring, det er helt sikkert. :o) Selv har jeg nettopp knekket hæl-strikke koden og har meget stolt produsert et par Opal-sokker av enkleste sort, så jeg tror jeg skal fortsette med "støttehjul" en stund til. Hehe!

  Ha en fin tirsdag! :o)

  SvarSlett
 6. Oj, så mange sokkelinker du ga meg. Jeg blir nå ikke lei av å strikke sokker. Dessuten trenger jeg alltid flere, spesielt i tynt garn. Ungene vokser og trenger nye sokker, også er det flotte gaver. Takk for linkene. Blir nok et par sokker til herfra.

  SvarSlett
 7. Jeg hadde elsket å hatt alle de vakre sokkene de strikker, men jeg har null tålmodighet på sokkestrikking selv. Det er så kjedelig med andre sokken... ;-)

  SvarSlett
 8. Hej! TACK så hemskt mycket för att du utnämnde min blogg till den "ultimata sockbloggen"! :)

  Om du vill vara med i International Sock KAL så hinner du fortfarande! De blivande sockorna skickas inte ut förrän nästa vecka. Skicka ett mail till voivitsi(at)yahoo(dot)com om du vill delta.

  Tack igen för utnämningen! :)

  SvarSlett
 9. * Bea ... ikke når mønsteret blir avansert nok, vel? Men ellers enig med deg og Supernøtt: Det er det problemet med den andre sokken!
  * Guri og RedRobin: Hjertlig velkommen tilbake :)
  * Amylin - flott at du ble inspiret :)
  * Supernøtt - jeg tenkte å si noen velvalgte ord om at ett sokkepar jo ikke trenger å være like, men så innså jeg at ordene ikke var så velvalgte likevel. Men du lager jo maskemarkører som er like?
  * Heidi - takk skal du ha for at lempet meg inn :)

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...