11.1.16

Restefest2016, første ferdige plagg

Som nevnt har jeg en plan om å bli kvitt 1,82 kg med restegarn i forskjellige sokkegarn-kvaliteter i år. Og første ferdige plagg er av pinnene, en ribbebukse i tre farger og fra tre forskjellige garnprodusenter, Jitterbug, Socks that Rocks og Smooshy.


Buksa veier 235, altså nesten en kvart kilo restegarn. Litt tung blir plagg som strikkes i Superwash-behandla og nylonforsterka merino, men det blir veldig lett for forelderene trøster jeg meg med. Og -  ungene elsker dem også, de er så lette å ta på seg.


Jeg har strikka en del av disse buksene og gitt bort til småbarnsforeldre, og ja, jeg veit det er kjedelig strikking, men det er utrolig takknemlige plagg å få. Og hvis man gjør som meg, legger den i kurven ved siden av TV-stolen så er det også temmelig tankeløst og enkelt strikketøy. Eller hvis man pendler på offentlige kommunikasjonsmidler. Eller skal på lang biltur - mange muligheter.

Som alltid har jeg brukt MariannAns mønster som ligger gratis på Ravelry. Størrelsen er 4 år, den kan lett justeres med å ta bort 8 masker av gangen (for at hullraden øverst til strikken skal gå opp), og blir den for stor så sier jeg som Mariann: For stor er ikke noe problem.


Jeg bruker så kalt Russian join for å strikke sammen garnendene. Da slipper jeg å strikke til enden av omgangen for å legge til et nytt garn, jeg slipper knuter (grøss og gru i barneplagg!) og jeg slipper å sy inn alle garnendene på slutten.

Nå, til neste bukse, i rød-gule-oransjetoner og i mye, mye mindre restenøster.

11 kommentarer:

 1. Hej, jag blev inspirerad att sticka ett par bukser, men hittar inte mönster på Ravelry. Jag kommer till Mariann's projekt lista, inga mönster på byxorna,. Det står bara eget mönster.

  SvarSlett
  Svar
  1. Beklager, jeg har ingen annen lenke enn den jeg pekte til, det er den ene, til 4 år jeg snakker om.
   Hvis du trenger mer informasjon om ribbebukser så kan du også søke på Drops, de har også noen gratismønstre :D

   Slett
  2. Tack, jag provar där!

   Slett
  3. P.S. Läs hela mönstret först! Visst finns mönstret på den sida du länkar till. Som vanligt den mänskliga faktorn, dvs jag!

   Slett
 2. Jag tycker också att detta var ett bra tips. Tack! Beskrivningen hittar jag på Mariann's projektsida, länken leder dit. Nu mot restgarnskorgen!

  SvarSlett
 3. Buksen ble skikkelig fin! Ikke noe problem å bruke opp restegarn når resultatet blir tipp-topp-tommel-opp! :) Ha en herlig 'resteuke' videre! :)

  SvarSlett
 4. Så lekkert du presenterer restegarnsbuksen! Jeg sliter litt med å bruke restegarn til annet enn sokker og votter, men du inspirerer veldig:)

  SvarSlett
 5. Ribbebukser er best! Kjempefine farger på buksen du har strikket synes jeg!

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...