7.4.14

Sjølingstad Revisited?

Sjølingstad Uldvarefabrik er en museumsfabrikk i virksomhet, og ligger rett utafor Mandal - ca 8 km nordover. Fram til 15. april har de en strikkeutstilling og derfor ønsket de å lage litt liv rundt det. Et levende museum trenger liv.

Judith og Ellen - fordi et levende museum trenger folk som brenner.
I løpet av utstillingen har de allerede hatt strikkekafe og omvisning med Lone Arnsted og Bodil Nilsen Hodne.

Lones skjerf, Bodils tepper
For virkelig å samle alle lokale strikkekrefter inviterte fabrikken til Strikkelørdag, lørdag 5. april, og - inviterte også Torirot Design (Tori) og meg til å komme og prate om våre strikkemønstre.

Vi fikk låne huset til gamle-disponenten mens vi var der.
Og ja, jeg har lært, neste gang blir det med koffert!
Tori har strikka endel i Sjølingstadgarnet, og selger også mønstrene sine i butikken. Hvis du lurer fins garnet både i 2- og 3-tråds, og om jeg skal sammenligne med noe minner det om en noe tykkere kvalitet enn Finull og 3-tråda fra Rauma. Garnet er en sideproduksjon, det er først og fremst de gamle ullpleddene i gamle mønstre som lages på fabrikken.

Sjølingstadgarn som produseres og selges på Sjølingstad. Rein ull selvfølgelig.
 Strikkelørdagen (twitra kontinuerlig om her) inneholdt program fra klokka 11 til klokka 17, i museumskafeen på Sjølingstad. Mange hadde tatt seg turen opp og alt var på skinner. For et generøst publikum vi møtte, så vakker ramme, så godt organisert.

Tori holder et noe impulsivt kurs i dobbelstrikking. 
Siden jeg kjenner Toris produksjon relativt bra var det særlig innlegget om Husflidens salg av Mandalvotten og ikke minst Telespinns innlegg om sin garnproduksjon i Seljord kommune i Telemark.

Garn fra Telespinn selges på Sjølingstad Uldvarefabrik også
Jeg ønsker å skrive mer om det litt seinere. Jeg har blant annet kjøpt garn av dem for å lage voksenmodellen av Tute-Tuva. Det syntes på bildet som varm oransje og lilla.

Og selvfølgelig var det for egen del også veldig artig å møte folk fra Rogaland og omliggende områder som hadde tatt seg turen til Sjølingstad med Sinnasaujakka si. 

Fargerike sauer - sinte eller ei
Og toppen av kransekaka - frk. Badegakk stred til verks etter at jakka hennes hadde ligget uklipt i 8 måneder.

Sjølingstad planlegger et nytt, stort strikketreff, kanskje allerede i september i år. Er det noen som har lyst til å være med? 

9 kommentarer:

 1. Åh, Sjølingstad! Jeg kjører forbi avkjørselen på vei til hjembyen noen ganger om året, og endelig - denne påsken har jeg fått gjennomslag for å kuppe lunsjpausen på kjøreturen og har innlagt stopp på Sjølingstad. Etter dine innlegg herfra gleder jeg meg desto mer til besøket :-)

  SvarSlett
 2. Veldig stas! og veldig stas å se kjente fjes på bloggen og! September altså? Hmmm!

  SvarSlett
  Svar
  1. Siste helga i september er det påkrevd med en tur heimover, ja!

   Slett
  2. Ja, det er som Judith sier, det er påkrevet!

   Slett
 3. Det låter väldigt trevligt! Finns det någon lista eller kalender med sticknings-events i Norge?

  SvarSlett
  Svar
  1. En liten oversikt, men jeg er sikker på at det er flere.

   Slett
 4. Mmm...September, det høres veldig fristende ut, ikke minst hvis jeg kan dra sammen med noen.

  SvarSlett
 5. Jeg har veldig lyst til å være med. Vurderte å være med nå sist også, men Livet kom litt i veien. Men i september så - kanskje :-)

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...