19.8.16

Falsk sømmaske og Lille furukjolen

Det er ikke så lett å skjønne hvordan felle under armene på Lille furukjolen samtidig som man beholder den falske sømmaska videre oppover. Så jeg har laget en liten bildeserie som jeg håper løser eventuelle usikkerhet.


Strikk fram til første maskemarkør, løft den av siden den ikke skal brukes noe mer.

 Flytt den falske sømmaska fra venstre til høyre pinne, ustrikka.

Fell maskene under armen fram til neste falske sømmaske. Løft av maskemarkøren du står ved, den skal heller ikke brukes noe mer.
Problemet du står overfor er at du skal felle en maske til, men du skal ikke felle den falske sømmaska.

Du løser det problemet med å sette den falske sømmaska på en ekstra pinne, foran arbeidet. Den skal ikke strikkes, bare flyttes over.

Så feller du den siste maska under armen med den første maska på forstykket (og første maske på bakstykket når du kommer dit). Plasser den felte maska på venstre pinne. Plasser den falske sømmaska foran, også på venstre pinne så den står først, fortsatt ustrikka.

Flytt den falske sømmaska på den høyre pinnen, ustrikka, flytt den neste maska over på høyre pinne. Den er jo allerede strikka. Fortsett i mønster. 

3 kommentarer:

  1. Har et spørsmål om Eivorjakka. Kan jeg bare ha 50 masker på armene i str 3 år? Jeg bruker holst garn. Super soft. Bjørg

    SvarSlett
  2. Så flink du er med detaljene, ingen små å strikke denne til ...

    SvarSlett
  3. Så flink du er med detaljene, ingen små å strikke denne til ...

    SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...