25.8.16

Et hull i samlinga

Da eieren bak nettbutikken Magasin Duett, Petra Orrbeck spurte meg om jeg hadde tid og lyst til å delta med et strikkemønster til hennes nye garn, Silke tweed, svarte jeg umiddelbart ja.
Svaret på spørsmålet blei damejakka Vanndråpe.

Foto: Petra Orrbeck
Den strikkes ovenfra og ned, og starter med en lang krage som strikkes fram og tilbake. I nakken strikkes det forkorta pinner med strikkemetode German Short Rows (forklart i mønsteret), før hullene starter og resten av jakka strikkes rundt - bortsett fra i den lange vrangborden i livet.

Foto: Petra Orrbeck
Mønsteret beskriver hvordan du sjøl kan lage så mange eller så få hull som du ønsker, og den viser også hvordan du lager stolpen, syr den på og sjonglerer antall knapphull.

Selv om garnet inneholder 25 % silke er den testa når det gjelder å klippe den opp uten symaskin, eget blogginnlegg følger.

Mønsteret kommer i sju størrelser, xxs (xs) s (m) l (xl) xxl / 88 (91) 96 (101) 106 (112) 120 cm, og det trengs fra 6 til 10 nøster med Silke tweed, avhengig av størrelsen. Strikkefasthet er 24 masker per 10 cm så jeg har også fått den testa i et annet garn som Magasin Duett fører, Supersoft. Da trengs det noe mindre garn, det står oppgitt i mønsteret.

Foto: Petra Orrbeck
Mønsteret kommer ennå bare på norsk, og koster 50 kr for norske kjøpere. Du kan kjøpe det her.
Foto: Petra Orrbeck
Som heltids-mønstermekker går man ofte i egne spor. Å kjenne litt på press og legge seg opptil andres ideer og rutiner er nok sunt for sånne som meg som bare står til ansvar for meg sjøl til daglig. Og så utrolig hyggelig å bli spurt da. Jeg håper alle som kjøper mønsteret og det nye garnet til Petra blir fornøyd. 

3 kommentarer:

 1. Lekker jakke! Spennende med nye garn, og greit å vite at det kan klippes i uten maskinsøm.

  SvarSlett
 2. Garnet ser ut veldig godt... vakre farger.
  Ha masse glede :-))
  Hilsen til deg.

  SvarSlett
 3. Den jakken var veldig flott!

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...