17.8.16

Du vasker vel ull i vaskemaskinen?

Ja, du gjør vel det? Du slenger alt av ull, jakker, sokker, luer, votter, i rein ull, i blandingsuller og Superwash-behandla ull, i vaskemaskinen din? Du står vel ikke å håndvasker det?
Eller?

Jeg tok fram ulltøyet som har ligget i skapet over sommeren, som en forberedelse til høsten. Og syns de var litt rynkete, og lukta litt innestengt. Ull trengs i liten grad å vaskes, det er bare å henge det opp, men av og til føles det litt godt å få vaska det.

Så jeg slang alle ulljakkene mine, et sjal og et vognteppe som skal være med til strikkefestivalen på Lillehammer i helga i vaskemaskinen. Og satte på 30 grader, ullprogram. Jeg bruker vanligvis Milo, men siden jeg var så heldig å få tak i endel Soak på salg brukte jeg det.


40 minutter kom de ut,  lukta godt og nesten tørre allerede. Og etter et par timer var de faktisk tørre også ... ull er fantastisk.


Det sies at ullplagg ikke skal henge og tørke, men jeg gjør alltid det. Kanskje det kommer av at jeg alltid bruker rein, ubehandla ull som i motsetning til for eksempel Merino har det med å dra seg sammen i lengden over tid. Så hvis jeg får dradd litt i jakkene, strekt dem litt mens de er fuktige, syns jeg at det fungerer bedre. 

7 kommentarer:

 1. Flott innlegg :)
  Jeg vasker også alltid ull i maskinen, har aldri opplevd noe har blitt ødelagt av det!
  Men har ikke tenkt på å henge genserne/jakkene opp så det skal jeg teste neste gang jeg vasker.
  Lar du de da henge på kleshenger for å tørke, eller over snor? Tenkte kanskje det blir merker på skulderen etter kleshengeren?

  Ha en fin dag!
  Lena

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk :)
   Det blir litt merker, men det forsvinner i løpet at få minutter ved bruk etter vasken.

   Slett
 2. Anonym17.8.16

  Jeg vasker også alle ullplagg i maskinen. Opplever faktisk at det er mer skånsomt enn håndvask. Dessuten blir plaggene klissvåte ved håndvask, det slipper jeg ved maskinvask og da blir det ikke sur lukt i tøyet heller.
  Jeg har forresten strikket meg en genser i hverdagsjakkemal som nettopp er vasket. Gleder meg til å bruke den.
  Hilsen Merete

  SvarSlett
  Svar
  1. Anonym17.8.16

   ps. Jeg henger opp det meste, drar gjerne litt i det for å få riktig fasong. Unntaket er alpakkaen, den legger jeg flat, på tørkestativ så den får skikkelig luft. Blir så fint atte:)).
   Merete

   Slett
 3. Jepp! Vasker alt i maskin. Den forrige maskinen spiste ull, selv superundertøyull, så den var jeg lykkelig for at vi ikke skulle ha mer. Tjoho!

  SvarSlett
 4. Ja,alt går i maskinen. Har ikke hatt noen dårlig erfaring med det.

  SvarSlett
 5. Jag gör som du, tvättar på ullprogrammet och 400 varv på centrifugeringen.
  Funkar utmärkt för mig!

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...