27.8.16

Å klippe i Silketweed

Jeg er - som kjent - en stor forkjemper for å klippe i strikketøy uten å bruke symaskin. Så den største utfordringa mi da jeg skulle mekke et nytt mønster i det nye garnet til Magasin Duett, Silketweed var: Kan jeg designe en jakke som skal klippes opp? Det er jo så mye lettere å strikke rundt og klippe opp enn å strikke fram og tilbake med alt det betyr av vrangmasker.


Svaret var en prøvelapp. Som svaret mitt alltid er ...


Jeg strikka en prøvelapp og med rein ull, i dette tilfelle Supersoft, hekla jeg fastmasker opp og ned før jeg vaska den og klipte opp. Du kan se en hel liten videosnutt her.

Og det fungerte veldig bra så da jakka var ferdig hekla jeg på samme måte, denne gangen med Raumagarn Finull, også rein ull. Grunnen til at endene er litt lange er at da kan de brukes til å sy inn klippekanten på baksiden i stedet for å bruke enda et garn til det.


Jakka er vaska først, så tørka godt og da er det bare å klippe opp.


Kanten på baksiden ser sånn ut. Grunnen til at jeg valgte så lyst garn til å hekle og sy inn på baksiden er pedagogiske, for at det skal synes godt på bilder. Du kan jo sjøl velge en farge som passer bedre til den fargen du har valgt til jakka?


For du har sett hvor mange farger Silketweeden kommer i, ikke sant?


Mønsteret heter damejakka Vanndråpe (lenke til Ravelry) og kan kjøpes for 50 kr inkl. 25 % MVA via Paypal her

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...