27.6.16

I et univers langt, langt unna ...

Vi har alle starta et sted, ikke sant? Ikke bare som en tanke i våre foreldres hoder, men også som strikkere. Og mønstermekkere.

Et av de første mønstrene jeg publiserte var babyjakka Laban.


Samme strikkepinnestørrelse hele veien går det vel an å tåle. Og at første knapphullet blei nevnt etter feil setning kunne også ha gått, det er ikke så viktig at knappene går helt ned, er det vel? At det ikke var summert hvor mange masker man til enhver tid skulle ha etter økninger og fellinger begynner å nærme seg uforsvarlig. Og en total mangel på forkortelser er vel over grensa for hva vi strikkere kan tåle.
Babyermer som er 30 cm? En strikkefasthet som tilsvarer noe i nærheten av 32 m per 10 cm - for det sto faktisk ingen strikkefasthet i mønsteret. Det blei lagt til og trukket fra masker og likevel var masketallet 150 masker.
At det ikke står at det skal felles under armene i bolen?! Å sy på stolpene før det klippes opp - når det skal sys på på baksiden?! Dampe plagget i stedet for å vaske det når det er ferdig?!

Kos deg! står det bakerst i mønsteret fra 2010. Jeg kan ikke tenke meg ett eneste menneske i hele verden som ville klart det. Stakkars folk som har prøvd seg.


Så nå er det retta. Oppdatert. Skrevet om? Det er fortsatt gratis og det er fortsatt kun 1 størrelse, men det skal i hvert fall være mulig å strikke etter det og kose seg.

Håper jeg. 

2 kommentarer:

  1. Det er fascinerende å se tilbake på både plagg og oppskrifter fra lenge siden. Godt ¨merke at vi har utviklet oss!

    SvarSlett
  2. Har ikkje sett på dette mønsteret. Men dine erfaringer tilseier at "ein lærer så lenge ein lever". Er jo absolutt tilfredsstillande det!

    Fortsatt god sommar!

    SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...