10.6.16

Damejakken Stril med stil

Noen ganger bruker jeg oppimot et år på et strikkemønster. Og lang tid er heller ingen garanti for at jeg får det ferdig.

Men noen ganger, noen lykkelige ganger, går det slag i slag, alt fungerer sammen: Idé, utførelse, tilbakemeldinger, teststrikking og bilder - og dette er en sånn gang.
Foto: Inger Nordberg Hestegrei
Denne gangen har det tatt ca 6 måneder fra jeg så Ingrids jakke til mønsteret blei publisert i går.

Ingrids jakke på Strikkestas i Bergen i mai '16
I januar viste Ingrid G fram ei damejakke hun hadde valgt å kalle Stril med stil. Den er en blanding av barnejakka mi, Bergen, baby! og blomsten i Stavangerlua. I tillegg hadde hun plassert perler midt i blomsten. Jeg - og mange med meg - blei totalt forelska. Så jeg spurte henne om det var greit for henne at jeg laga strikkemønster av den, og heldigvis sa hun ja.
Foto: Josefine Henriksen
Jeg fikk teststrikkere fort til alle størrelsene, og strikka sjøl en til ved siden av den opprinnelige jeg strikka for å sjekke om mønsteret fungerte.
Strikka i tynn ull.
Jakka strikkes ovenfra og ned, med en strikkefasthet på 22 m per 10 cm. Passende garn er den tynne ulla fra Malsen og mor, den som heter Shetland Soft, eller lignende kvaliteter, Ask fra Hillesvåg, Finull fra Rauma, Kauni, 2-tråda fra Sjølingstad, eller hvilket som helst garn som gir deg riktig strikkefasthet. Sjøl har jeg strikka i Karmins Supersoft og den veier "hele" 194 gram ... I blomsten er det brukt treforskjellige rester for å få liv, og det er også satt på 6 perler i midten av hver blomst.
Foto: Kari Anne Holt
Med en tynn heklenål er det relativt lett å plassere dem der de skal være. Eller har du en egen favoritt-metode så bruk den. Under følger en videosnutt på et minutt som viser hvordan det kan gjøres.

 

Mønsteret koster 40 kr pluss 25 % MVA for norske kjøpere, til sammen 50 kr, og kan kjøpes her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...