1.11.15

Vottene Fire fine fruer og en herremann

All ære til votter strikka i flere farger. De er varme. De er vakre. De er slitesterke. Men det er kanskje ikke dem du leiter fram når du skal sykle til kinoen i september? Eller de du tar på deg, sammen med finkåpa når du skal Nationaltheateret? Og egentlig er det kanskje noe annet du ville hatt på hendene når du skal løpe til bussen?

Fin frue 1, ja. 
Og hva med en vanlig søndag når du bare skal på nærmeste Norð-bakeri og møte ei venninne for en god kaffe (ja, denne teksten inneholdt produktplassering ... ), hva slags votter er det egentlig du trenger? Noen lette, tynne og pene, sier du? Det er der e-boka Fire fine fruer og en herremann kommer inn i bildet. Vottene er ikke så spennende å strikke som mønsterstrikka, men de er kjappe og bortsett fra herrevottene trengs det mindre enn 50 gram i én farge til hvert par. 
Fin frue 3 - den enkleste av de fire damevottene
De fem parene kommer i forskjellig vanskelighetsgrad. Eller vanskelig? Mindre arbeidskrevende, er riktigere å si. Herrevottene består av rette og vrange masker i et strukturmønster oppå hånda. Og - alle vottene har glattstrikka håndflate og tommel så det er korte omganger med mønster selv på de mest arbeidskrevende. 
Herremannen - den enkleste av de fem votteparene 
Mønsteret er på 33 sider, med gode forklaringere og bildebeskrivelser til alle teknikkene som er brukt. Det er også foreslått begreper å søke på hvis du trenger mer hjelp, og lenker til andre gode kilder. E-boka er organisert sånn at ett og ett mønster kan skrives ut, med forkortelsene. 
Fargene i Ninapetrinas garnpakke gåt fra lys til mørkgrå
Alle de norske votteparene er strikka i tynt, mykt garn fra Ninapetrina.no. Hun farger garnet fra sauerasen Blue Faced Leicester (BFL) i forskjellige garnpakker, og de fins også til salgs i butikken hennes. Det som er det beste med garnpakkene er at hun har lagt med litt ekstra generøse nøster i de mørkeste fargen, den som er til herremannen siden de trenger litt mer enn 50 gram. 
Fin frue 1 har løv, bær og blomster oppå hånda. Ikke
vanskelig, men litt arbeidskrevende. 
Alle vottene i den engelske utgaven er strikka i den reine ulla Chickadee fra Quince & Co, som jeg har fått tak i på det norske nettstedet Viitre.no. Bortsett fra Herremannen er det samme masketall i begge utgaver, så den tynne BFL'en fra Ninapetrina.no og den noe tykkere Chickadee har samme kvaliteter. Herremannen kan fint også strikkes i Loft fra Brooklyn Tweed - eller hvilket garn du måtte ha tilgjengelig. 
Det trengs mindre enn et nøste med Loft fra Brooklyn Tweed til
Herremannen 
E-boka selges for 100 kroner, men fram til etter Strikkehelg i Stavanger neste uke vil den koste 85 kroner med koden byvotter. Tirsdag 10. november går prisen opp. Du kan kjøpe e-boka med de fem vottemønstrene direkte via Paypal her, eller hvis du vil se mer informasjon kan du sjekke Ravelry her
Det legges til 25 % moms/MVA på salg til norske kjøpere så faktisk pris er 106 kroner for den med koden, og 125 kroner for den som blir solgt etter 10. november. 
Fin frue 4 er den mest arbeidskrevende av de fem vottene, med
masker som flytter seg hit og dit hele tiden.
Men kanskje også de vakreste? 
Alle vottene starter med tunnelopplegg som er forklart i bilder på tre sider, fra starten med to pinner til du drar ut tråden for å se at alt fungerer som det skal. I tillegg kommer jeg med mange forslag til hvordan du kan strikke vottene med enkle hjelpemidler. 


Fin frue 3 ser mer komplisert ut enn hun er. Og - hun er vendbare.
Disse er strikka i rein, myk ull fra Quince & Co, Chickadee
Jeg håper at du vil få noen fine votter å bruke før du skal ut og gå på ski og hogge ved. For da trenger du sterkere votter. 

5 kommentarer:

 1. Anonym1.11.15

  Helt nydelig ! Eboka er kjøpt :-)

  SvarSlett
 2. Ååh så fina! Köpte e-boken direkt! Hoppas ha ork att sticka några par till julklapp åt mina barn och deras respektive.

  SvarSlett
 3. Kjempe fine votter :)

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...