11.11.15

Vognteppet Nordiske stjerner

Velkommen lille stjernebarn. Du skal varmes under et teppe av nordiske stjerner.
Det var det jeg ønsket med dette teppet, å samle så mange stjerner jeg kunne finne og spre dem utover et teppe av ull. Jeg har saumfart gamle norske mønstre, islandske, svenske, finske, shetlandske, færøyiske - og det var ikke så vanskelig å finne dem.
Dessverre - og heldigvis - er det massevis av stjerner igjen der ute.
Vognteppet Nordiske stjerner
Teppet i mønsteret er strikka i Raumagarn Finull og Hillesvåg Ask med en strikkefasthet på 25 masker er 10 cm. Det er blitt nesten helt kvadratisk, 73 x 72 cm, passe vognteppe-størrelse. Det veier akkurat 250 gram, og jeg foreslår i mønsteret at du bruker 200 gram Finull i bunnfargen og 100 gram av Ask i naturhvitt; faktisk mengde er 180 gram i bunnfargen og 70 gram i mønsterfargen.
Du kan også bruke Sjølingstad 2-tråda, eller hvilket som helst garn etter eget forgodtbefinnende.
Mønsteret forklarer både i tekst og bilder (og lenker) både hekle- og pyntebåndmetoden.
Mønsteret kommer med ett diagram som viser alle stjernene, og så er det delt i fire biter så det skal være lettere å følge rad for rad. Det er også to fotoserier, en som viser heklemetoden og en som viser hvordan du kan sy på pyntebånd over sårkanten.
Mønsteret koster 35 kr + 25 % MVA, i praksis 44 kroner for norske kjøpere.
Du kan kjøpe det via Paypal her, eller gå til Ravelry og se mer informasjon og flere bilder.

Jeg gleder meg til å se alle under stjernene. 

3 kommentarer:

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...