11.7.15

Notatblokka

- Er det mulig å få for mange notatblokker?
- Ja, når man ikke lenger husker hvor ting blei notert.
- Ja, men du skriver i det minste i dine!


Omtrent sånn forgikk en samtale på Twitter her om dagen. Mitt problem er nettopp det, at jeg har så mange steder jeg noterer i at jeg glemmer hvor. Jeg har rett og slett for mange fine bøker og har lyst til å ta i bruk dem alle - og dét blir det bare rot av.

Men når jeg samla sammen alle merka jeg også at såååå mange har jeg jo ikke da. Så kanskje jeg bare er litt rotete i huet?


Eller sagt på en annen måte, kanskje jeg har for mange ideer? La oss si jeg har en idé, legger notatblokka jeg skriver i sammen med garnet i en av de flotte strikkebagene mine, og lar den ligge der til ideen enten er ferdig gjennomarbeida, eller blir rekt opp? Det burde vel fungere?


I teorin. La oss prøve i praksis.

Bruker du notatblokker også, eller er det først og fremst padda som er ditt minne? Hvordan fungerer det hos deg?

11 kommentarer:

 1. Den teorien kan finne på å fungere, den! :) Jeg har ei notatbok. Noterer bl.a. underveis når jeg holder på med strikkeprosjekter. Så vet jeg alltid hvor langt jeg har kommet hvis noe blir liggende ei stund f.eks. Det fungerer veldig bra for meg.

  SvarSlett
 2. Eg og har for mange notatbøker i bruk:). Det beste er vel å ha ei omgangen :)

  SvarSlett
 3. Jeg har restriksjoner for notatbokinnkjøp, siden jeg kan falle i staver over vakre notatbøker og kjøpe med hjem hele tiden. Det er noe med det ubrukte, hvite arket og fint mønster på utsiden som frister støtt. Så jeg har en notatbok til strikkelistene mine (pluss litt idedrodling, og en rutearkbok til skisser, og flere notatbøker på vent.

  SvarSlett
 4. Jeg elsker notatblokker. Og man kan bare ikke ha for mange av de - det er jo så utrolig mange fine :-) Prøver å holde meg til å notere i en om gangen. Men har mange som ligger i køen for å bli startet på.

  SvarSlett
 5. Anonym12.7.15

  Jeg er som deg og kunne hatt nytte av løsningen her. Alt for mange håndarbeidsprosjekter på en gang og nye ideer ligger ikke å venter men popper opp i tide og utide. Rekker aldri å få orden og kontroll eller bli ferdig med en ting om gangen. En lapp her og en blokk der. Nytter ikke skrive fra start til slutt i ei bok heller. Lykken er det kreative kaos tenker jeg som trøst.

  SvarSlett
 6. Det lyder kjent gitt :) notatbøker litt over alt, tror jeg skal prøv å let dem opp nå, noteres litt her og litt der....men oppi hodet ser vi jo for oss alt - ikke sant? :)

  SvarSlett
 7. Anonym13.7.15

  Printer mønstere og noterer på dem, samler dem i permer. Bøker og mønsterhefter kopierer jeg ofte diagrammet, noterer og klusser på kopien og så skriver jeg notatene over i boka/mønsterhefter etterhvert som jeg ser om det fungerer. Lettere å frakte kopien også når den får plass i strikketøymappa :) Er svak for notatbøker, men synes det er vanskelig å finne frem i notatene, så jeg kjøper heller fine ringpermer når jeg kommer over noen. Strikkelista er en A5ringperm har jeg i en skuff i kjøkkenbordet. Den er mer som en scrapbook
  scrapbook for inspirasjon. River ut fine bilder med fine fargekombinasjoner og limer inn, legger inn micronøster med garn, klusser og koser meg.

  SvarSlett
 8. Elsker notatboka, bøkene. Har også for mange. Prøver å bruke bare en om gangen, men må jo ha en liten som er lett å ha med, en litt større med plass til flere detaljer og notater/ skriblerier og en med ruter til mønsterrapporter.
  Har prøvd på maskin, brett, men må ha papir...

  SvarSlett
 9. Jeg har mange notatbøker med ideer. Noen ganger skisseres det på gullapper, aviser eller papir som er for hånden. Viktig å få ned ideen med en gang, selv om de fleste blir det aldri noe av. Så limes de inn i en notatbok. Notatene som det blir noe av limes inn i en egen strikkenotatbok med oppskrift, garn og erfaringer. Noen notatbøker er bittesmå og noen store. Må ha en til ethvert bruk.

  SvarSlett
 10. Jeg kommer alt for tit til at notere på løse lapper, som så ligger rundt omkring - indtil der en dag skal ryddes op. Så havner de i en eller anden bunke - og så bruger jeg lang tid på at finde dem.
  Mit system fungerer ikke, som du kan forstå :P

  SvarSlett
 11. Utrolig bra innlegg. Jeg er også veldig glad i notatbøker, og har flere. Men stort sett har jeg dedikert en notatbok til hvert sitt emne. Så notater om strikketing har jeg stort sett samlet i en bok. Men så hender det selvfølgelig at jeg drodler litt i feil bok av og til. Men en ting er helt sikkert - og det er at jeg syntes det er vanskelig å forme ideer uten papir og blyant. JA til flere fine notatbøker, med masse gode ideer!

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...