11.4.15

Reisen til Avmaskat Vår 2015

Jeg satt i fjor sommer og bladde på Pinterest. Litt sånn måfå som man gjør. Og selvfølgelig kom jeg over vakre bilder til et sted jeg fikk veldig lyst å reise til. Inspirert, heter det visst. For engangs skyld hadde jeg ikke lyst til å reise aleine, jeg ønska å reise med Kamilla og Anna
Men de hadde visst ikke lyst til å reise med meg. 

1. utkast av Hvitbladtistel-votten
Så spurte jeg jentene i Vottelauget, hva tenker dere? Og de jentene blir gjerne med på en impulsiv tur,  kasta ut lina og ropte:
- La oss sette seil sammen! 

2. og 3. utkast av Hvitbladtistel-votten
Jeg har sagt det før, svensker trenger tid på seg. De er veldig gode på å planlegge, mens vi norske er litt mer sånn, "skal vi ta en helgetur til Kina, dere?" 
Så når Anne og Kamilla hadde fått tenkt seg om - altså, dette er min versjon, hva de egentlig mener om saken veit jeg ikke - sendte de meg et e-brev og spurte om jeg ikke hadde lyst til å reise med dem, likevel?

Den endelige utgaven er teststrikka av Birgitte og Sonja
Fra idé til ferdig strikkemønster er det ofte - veldig ofte - en lang reise. Ikke sjeldent så kronglete som denne, i den grad den var kronglete, men ofte som å møte opp på togstasjonen og oppdage at togbilletten er utstedt på feil person. Eller fra feil sted.
Så fra en idé på Pinterest for snart ett år siden via testing og feiling og garnvalg og størrelser og diagram - til nydelig resultat i dette nummeret av det svenske e-bladet Avmaskat.

© Jessica Silversaga
De endelige vottene sånn som fotograf Jessica Silversaga har tenkt seg dem. Jeg er utrolig stolt av å få være med med ett design av 9 av flotte, originale strikkemønstre. Hvis du vil se de andre jeg reiste med så kan du se dem her.

Bladet koster 79 svenske kroner og inneholder også en stor artikkel om tvåendestickning, om Maja og vintage-strikking, en kjempereportasje om angorakaninhold i Sverige og en presentasjon av Susan Crawford og hennes garn, blant annet Excelana, et BFL-garn.

Hvis jeg har klart å friste deg kan du kjøpe bladet her. Det kommer ut 4 ganger i året og er også verdt et abonnement.
Just saying. 

4 kommentarer:

 1. De vottene er bare så utrolig nydelige! Og ja, hele bladet er utrolig lekkert. Jeg skulle bare ønske det kom i papirformat så jeg kunne sitte og bla ... Men verdt å kjøpe uansett, altså.

  SvarSlett
 2. Du er superflotte, dine vanter. Javist, det tager lang tid fra idé til færdigt resultat. Men når bare du når i mål.

  SvarSlett
 3. Super fine votter har du laget - deilig mønsteret og farger.
  Gratulere deg med innlegg - så fint :-)))
  Nå jeg vil prøve hva jeg kan kjøpe denne herlige strikkemagesin.
  Tusen takk deg for informasjon.
  Ha en riktig fin helg. Hilsen fra meg. Viola

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...