14.4.15

Apestreker

Det er ikke alle eksperiement som blir vellykka. Vi strikkere er vel de første til å innrømme det. Eller, kanskje ikke første, men vi innser det etter et par-tre år i hvert fall ...


I påsken strikka jeg denne lille barnejakka. Jeg tenkte det skulle være en variasjon av Sinnasaujakka, men i miniformat. Men - jeg syns kanskje lammene blei mer som aper og er rett og slett usikker på hva jeg skal kalle den?

Jakka er strikka i Malsen og mors Shetland Soft, og jeg har blanda den nye kvaliteten vaska ull med den gamle utgaven som kom uvaska. Jeg merka verken noen forskjell mens jeg strikka eller nå etter vask av plagget. Jakka er supertynn, og veier 100 gram. Jeg tenker størrelsen er ca 6 til 9 måneder, kanskje den passer til ei som er lita og eldre.

Men det var ikke bare lammene som blei under pari i denne jakka. Jeg hadde lyst til å prøve en ny teknikk, tubular cast-on. Det vil si, jeg brukte den teknikken på Plum Frost-jakka mi for noen år siden, og jeg ser den er veldig populær i Green memories-lua til La Maison Rililie Designs.
Ideen her var litt utvida, jeg ønska å bruke den gjennomgående på alle vrangbordene, ermene, knappekantene og øverst og nederst i bolen.


Men jeg er ikke fornøyd, og lurer på om det kan være at jeg enten har brukt for tykke pinner, 2,5 mm, eller om garnet er for tynt til at den blir pen. Det var ikke noe vanskelig verken å legge opp til tubular cast-on, eller å felle av i den teknikken. Litt mer arbeidsom enn vanlig vrangbord, men hvis det hadde blitt pent ville det ha vært verdt det.
Jeg får prøve i et annet garn også før jeg avkaster ideen helt.

Men, jeg er sikker på at apene lammene dyrene vil holde mottageren god og varm uansett. 

5 kommentarer:

 1. Wow....very very nice, love it to see it!!

  SvarSlett
 2. Kjempesøt! Uansett hvilke dyr det er :)

  SvarSlett
 3. Ann C.14.4.15

  Søte sauer. Jeg ser sauer :)

  Jeg bruker denne metoden for tubular cast on:
  http://cottonandcloud.com/blog/two-stranded-tubular-cast-on/
  Veldig enkel. Det eneste jeg gjør annerledes er: når jeg strikker første rad etter opplegget overfører jeg ikke annenhver maske over til høyre pinne (slip), slik som hun gjør i videoen, men jeg begynner rett på 1r 1vr. Ikke så lett å forklare, men håper du skjønner. Samme når jeg feller av "tubular". Hopper over "foundation rows" og rett på "grafting".
  Hmmm, det finnes kanskje norske termer, men kommer ikke på de i farta :)

  SvarSlett
 4. Søde aber ;-)
  Kender ikke teknikken - men det må prøves.

  SvarSlett
 5. Er det noen forskjell på dyrene fra sinnasauer? De ser jo ut som sauer, men tissetrengte sauer med forbena i kryss. Synes de var søte, jeg!

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...