12.1.15

Provisorisk opplegg

På barnekofta Barnelopper er det brukt provisorisk opplegg. Hva er fordelene og hva er ulempene? Og hvordan gjør du det?
Jeg skrev nylig om det, men siden det er blitt høyaktuelt med Barnelopper kan jeg ta det på nytt igjen.

Den absolutt viktigste grunnen til å bruke denne teknikken er at du slipper en for stor eller for liten halsåpning når du begynner ovenfra - sånn som Barnelopper gjør. Starten på jakka (eventuelt genseren) begynner litt lenger ned, med litt større åpning enn ferdig størrelse.
Når jakka er ferdig plukker du opp de provisoriske maskene og strikker vrangborden oppover. Hvis da strikkefastheten er blitt litt annerledes enn du har tenkt den ville bli kan du styre om du vil ha en kort vrangbord, altså en åpen, videre enn det som står i mønsteret, eller at vrangborden må strikkes lenger, flere omganger, for å få en tettere hals enn det som står i mønsteret.

Sjekk denne videoen:Hvis det er noen ulemper er det vel at når jakka er ferdig så er det kjedelig å begynne på den kanten. Hvis du syns det er så kjedelig at du ikke ønsker det, da står det fritt til å legge opp antall masker anbefalt i mønsteret, strikke vrangborden og bare glemme den provisoriske oppleggeskanten.

Du kan også, hvis åpningen blir veldig stor også felle noen masker i vrangborden. For eksempel kan hvert tredje par med vrangmasker strikkes sammen på nestsiste omgang, eller som i den kanten som er beskrevet i dette mønsteret, 6-10 masker på siste omgang med rettmasker i rullekanten. 

2 kommentarer:

  1. Provisorisk opplegg er helt topp til sitt bruk. Jeg legger opp maskene direkte på pinnen fra heklenålen med heklet provisorisk opplegg. Da slipper jeg å hekle en lang remse for deretter å plukke opp makser i lenken. Denne videoen har hjulpet: https://www.youtube.com/watch?v=R3J-sUx_whE

    SvarSlett
  2. Tak for videoen. Jeg må se den flere gange, for det går lidt stærkt :P

    SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...