2.7.14

Hverdagsjakka er publisert

Det vil si, den blei jo publisert i ukebladet Familien i fjor så dette er bare re-publisering. Siden jeg har mulighet til å selge den som individuelt mønster 6 måneder etter at den har vært i ukebladet benytter jeg meg av det og lager et mønster som er litt mer utfyllende enn det jeg hadde der. Men det er akkurat det samme mønsteret.


Jakka er en enkel raglansjakke i 4 størrelser. Den er strikka ovenfra og ned på pinner 3 mm (men kanskje 3,5 mm er mer realistisk med en strikkefasthet på 22 m = 10 cm?). Siden jeg anbefaler at den strikkes i rein ull som Kauni beskriver jeg både klippemetoden uten støttesøm av symaskin, og heklemetoden.

På den blå til høyre er det lagt til forkorta rader over
nakken - det er ikke beskrevet i mønsteret, men anbefales. 

Og kanskje det ville vært en bedre idé å ha plassert dem på 
det grå i stedet for det blå ;) 
Med den melerte Kauni som striper kan man strikke striper så langt eller kort man ønsker det - og har garn til. Den er særlig fin når den slutter nede på livet, syns jeg personlig, men av og til har man jo lyst til bare å strikke opp alt det garnet man har.
Mønsteret beskriver både hvordan du kan strikke den rundt og klippe opp, og fram og tilbake hvis du heller vil strikke 1 trillion vrangmasker. Uansett, det er en kjapp jakke å strikke på grunn av stripene - bare én til, bare én til ...
Kauni blir veldig myk etter vask, og det passer godt en jakke som dette, den får litt pusete overflate etter bruk.


I mønsteret har jeg også beskrevet hvordan man kan forme livet. Eller ikke. Dette er litt annerledes fra utgaven i Familien siden jeg har flytta forminga litt lenger ut fra siden. Har du den som er i Familien og ikke ønsker å kjøpe denne utgaven så er ikke forskjellen større enn at jeg har plassert fellingene og økningene til midjen med 20 maskers mellomrom i stedet for 2 m. Jeg har lært - nå - at forming av livet blir penere på den måten.

Hvis du ikke har mønsteret fra før kjøpe det her. 1. uke av juli selger jeg mønsteret for 15 kr (de blir trukket av når du skal betale, men det legges til MVA på 25 % for norske kjøpere), etter søndag går prisen opp til 30 kr + MVA. 

17 kommentarer:

 1. Så bra, den har eg venta på! Benytter meg av tilbudet, tusen takk :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Heldigvis er det mange som gjør det :D

   Slett
 2. Jøss, tusen takk for rabatt! :D Kjøpte mønsteret selv om jeg allerede har det i Familien, er så mye enklere å ha det lagret på Ravelry.

  SvarSlett
  Svar
  1. Og jeg takker. Både deg og Ravelry :)

   Slett
 3. Dette figurformingstipset, gjelder det for sinnasaujakka også? :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Absolutt. Jeg kommer med flere jakker utover seinsommeren og høsten og de har alle dette tipset med. Lag en avstand på 20-30 masker mellem maskemarkørene i siden og fell og øk innafor dem i stedet for på hver side av én markør i siden.

   Slett
  2. Supert, tusen takk. Jeg håper å begynne på en sinnasau i august, skal definitivt prøve det ut da :)

   Slett
 4. Kjøpt :) Greit basismønster å ha lagret!

  SvarSlett
  Svar
  1. Bra, det går fint an å leke videre med denne.

   Slett
 5. Denne har jeg ventet på lenge, tusen takk for dine fine mønstre :)

  SvarSlett
 6. Anonym3.7.14

  Oh!
  Der var den også innkjøpt.
  Følger det med tålmodighet for å strikke på pinne 3? :D

  Jeg har virkelig lyst på en slik tynn strikkajakke, så jeg satser på at jeg en dag får tålmodighet nok :D

  Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Striper strikker seg sjøl (nesten) :D

   Slett
 7. Kan absolutt anbefales. Gikk ganske raskt å strikke og min er mye brukt! Elsker den! Supert at den strikkes ovenfra og ned!

  SvarSlett
 8. Herlige jakker, mønstrene dine er flotte!

  SvarSlett
 9. Da har jeg også kjøpt mønsteret og grugleder meg til å begynne. Har kun strikket en genser til meg selv for mange år siden, så dette er en terskel å vandre over, men skal prøve meg på rundstrikk og oppklipp når jeg først tar steget. :) Vurderer røde og hvite striper :D Anbefaler du figurforming på damer som har "muffinsmage"? Takk for en inspirerende blogg forresten! Må si at jeg digger deg! Ha en flott kveld! Mvh Annicen

  SvarSlett
  Svar
  1. Herlig erfaring, å bli digga :D
   Jeg anbefaler figurforming til alle, jeg. Både de med innovermage og de med utovermage. Men hvis du er ukomfortabel med det så fins det ingen ting i verden som kommer til å få deg til å gå med den - og da er man jo like langt.
   Figurforming er nettopp dét, forming av din figur. Den blir ikke borte bare fordi du skjuler den, tvertimot, så gjemmer du den. For hvem? Det er stor forskjelle på damer i 50-åra som går i åletrange leopardklær og prøver og se ut som de er 29, og på 35-åringer som har naturlige former etter en fødsel, kanskje. Jeg veit ikke hvor gammel du er og egentlig er det vel litt utafor det jeg prøver å si. Vi damer har former, vis dem fram, rumper, mager, pupper og lår. Hurra :D

   Forresten så har jeg en gruppe både på facebook og på Ravelry. Du er hjertelig velkommen til å spørre der - det du lurer på har sikkert andre lurt på også.

   Slett
 10. Jeg har kjopt FAMILIEN og haaper jeg aa strike jakken i framtiden

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...